Vor fi reactivate 82 funcții de șef de post, fiecărui post fiindu-i repartizate 4-5 funcții de ajutor – șef de post

0
216

comunicat de presă

Începând cu 1 septembrie 2012, la nivelul județului Dâmbovița vor funcționa din nou Posturile Comunale de Poliție. Vor fi redeschise 82 de Posturi Comunale de Poliție, fiind totodată menținute Secțiile de Poliție Rurală, care vor coordona activitatea lucrătorilor de poliție în mediul rural.

Astfel, ca urmare a reorganizării, vor fi reactivate un număr de 82 de funcții de șef de post, fiecărui post de poliție fiindu-i repartizate 4-5 funcții de ajutor – șef post, redistribuite de la secțiile de poliție rurală, în funcție de mărimea fiecărei comune și de evoluția criminalității. Activitatea de patrulare va fi coordonată de șeful Secției de Poliție, intervenția la evenimente fiind executată de lucrătorii Posturilor de Poliție, potrivit principiului „Cel mai apropiat polițist de locul evenimentului intervine”.

 

Printre avantajele noii concepții de organizare amintim: îmbunătățirea procesului de relaționare dintre polițiști și membrii comunității; reducerea timpului de intervenție la evenimentele sesizate; celeritate în soluționarea dosarelor penale; asigurarea corespunzătoare a timpului de repaus pentru cadre; adaptarea permanentă a dispozitivului de ordine publică la evoluția situației operative.

Compartimentul Relații Publice

al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.