Videoclip. Satele de pe valea Râului Alb sînt imbatranite. 70 % dintre locuitori sint varstnici

1
240


Au rămas doar câinii şi bătrânii în multe sate dâmboviţene! În căutarea unui trai mai bun, tinerii au lăsat localitatea natală şi s-au instalat la oraş sau au luat drumul străinătăţii. „N-are cine să mai lucreze pământurile”, se plâng bătrânii!

„Situaţia nu este deloc uşoară”, recunosc şi edilii din mediul rural. În comuna dâmbvoiţeană Râu Alb de exemplu, peste 70% dintre localnici sunt pensionari.

sursa :
http://www.tvtargoviste.ro/

1 COMENTARIU

  1. Nu este vina acestor minunati si valorosi batrani ca au ajuns la batranete sa ramana singuri departe de cei dragi ,copii, nepoti .Spun acest lucru pentru ca multi au luat drumul strainatatii lasand totul pentru un trai mai bun si linistit..Aceaste regimuri „demolato-cratice „de dupa „89 nu le-au oferit tinerilor, in mod deosebit ,decat drumul pribegiei al strainatatii unde multi au realizat in „cinci ani cati alti in 20″,nu ca alte primarii care se lauda ca au crescut in cinci ani cat altele in …..,,,,,,,!!!ce anume ca nu prea inteleg,probabil ca au dreptate ,dar in jmecheri ,in improprietariri ilegale cu paduri ,cu terenuri,iar oamenii, si de aceasta data, pacaliti , terfeliti si ingenunchiati cu propriile lor acte prin care erau in drept de a primi cele ce li se cuveneau.Oare nu credeti ca si aceste motive au determinat pe multi sa-si i-a-….”campii”?sa lase totul si sa plece peste hotare lasand in urma batrani cu lacrimi in ochi?.Nu credeti ca in mare masura si cei care trebuiau sa i-a masuri pe plan local,masuri bune in adevaratul sens al cuvantului,au aceeasi complicitate la imbatranirea satelor si mai grav la imbatranirea prematura a oamenilor care sunt supusi la acest tratament” demolato-cratic”?Ce bucurii au in mod deosebit copii,tinerii,absolventii de scoli ,de institutii universitare etc…nimic , nu au niciun viitor si nicio siguranta in ceea ce-i asteapta in viitor, de aceea majoritatea i-au sau au luat hotararea de a pleca pe alte meleaguri lasand in urma ceea ce le este mai scump si drag, parintii,adica batranii.Nu cunosc ,daca cineva ma poate contrazice sa o faca, nici un batran al vreunui fost sau actual deputat,senator,ministru,sef de judet sau primar care sufera de aceasta prematura batranete.Oare de ce?

    Mult respect, multa sanatate tuturor batranilor care se simt marginalizati si batjocoriti de actuala schema „DEMOLATO-CRATICA” si sa speram ca si dv-tra stimati si respectabili batrani veti avea parte de un trai mai bun,de bucurii si de o reantregire a familiilor si satelor de altadata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.