Videoclip. Pomicultorii de pe Valea Dâmboviței se plâng de producțiile catastrofale

1
302


Deliciosul de Voinești, Florina, Ionatanul sau Golden vor fi la mare căutare în piețele romanești și asta pentru că producția de mere de anul acesta, în Bazinul pomicol Voinești din județul Dâmbovița, este la 40% față de anul trecut. Dacă în 2010, pomicultorii au recoltat între 20 și 30 de tone de mere la hectar, anul acesta abia daca vor culege 10 tone . În schimb, spun producătorii, cheltuielile pentru un hectar de livadă se ridica la aproximativ la 9.000 de lei. Speranța pomicultorilor din Dâmbovița sunt cumpărătorii din Ungaria și din Germania, care vor cumpăra merele pentru procesare industrială.

 
În aceste condiții, fără sprijin substanțial din partea statului, mulți pomicultori vor renunța la acest segment agricol, din cauza lipsei de fonduri pentru a pregăti livezile pentru anul viitor.

….Pomicultorii de pe Valea Dâmboviței se plâng de producțiile catastrofale

1 COMENTARIU

  1. A mai ramas pomicultura cat de cat in”picioare”,dar vad ca si aceasta ramura este supusa unui tratament de distrugere asa cum intreaga ramura agricola a fost lasata in paragina.Cred ca totul este facut cu buna intentie pentru ca ROMANIA sa ramana in continuare o piata de desfacere pentru alte TARI.Statul stie sa ceara si sa taie anumite drepturi legale ,dar de ajutat mai putin.Ave(a)m cea mai frumoasa si bogata TARA ,dar pacat ca a fost saracita si decimata in toti acesti ani de dupa asa zisa revolutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.