Video. Barbuletu, Pietrari si Râu Alb pot primi bani pentru infrastructura rutiera afectata de inundatii

0
301

16 localitati din Dambovita au fost prinse pe lista aprobata de guvern a localitatilor cu infrastructura rutiera afectata de inundatiile din vara anului trecut

Asta nu inseamna ca toate vor primi bani pentru infrstructura. Ele vor concura cu alte 600 de localitati din tara pentru obtinerea in cadrul unei sesiuni de cereri de proiecte ce va fi organizata de APDRP.

Cele 16 localitati declarate eligibile pentru a putea obtine fonduri sunt Barbuletu, Candesti, Glodeni, Malu cu Flori, Moroieni, Motaieni, Pietrari, Pietrosita, Razvad, Rau Alb, Runcu, Sotanga, Valea Lunga, Valeni Dambovita, Visinesti si Vulcana Bai. Prezenta pe lista aprobata de executiv nu le garanteaza insa si finantare. Administratiile locale trebuie sa intocmeasca proiecte si studii de fezabilitate si sa poata dovedi ca sunt capabile sa asigure mentenanta investitiei. De asemenea, drumurile, podurile  sau podetele pentru care se cere finantare nu trebuie sa fi fost finantate prin alte programe comunitare sau nationale. Sesiunea de cereri va fi lansata in vara, iar criteriile de selectie pentru proiectele ce vor fi finanate vor tine cont de gradul de afectare al obiectivului propus, de importanta acestuia pentru comunitate, de sprijinul primit anterior de fiecare localitate, de gradul de saracie al acestora si de incadrarea sau nu a proiectelor in strategiile de dezvoltare locala. In cele 16 localitati dambovitene au fost afectate de inundatiile din iunie – august 2010, 185 de kilometri de drumuri comunale, 31 de poduri si 41 de podete. Localitatile cele mai afectate sunt Valea Lunga, unde 70 de kilometri de drum si 4 poduri si podete au fost distrus de ploi si viituri, urmata de Runcu, Valeni Dambovita si Razvad. Si in comuna Pietrari, 11 din cele 37 de podete au nevoie de reparatii.

  • Bani pentru localitatile afectate de indundatii
  • LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.