VIDEO Apariţie neaşteptată în ziua de Paşte: „Am 64 de ani, dar nu am văzut un stol de berze niciodată“

0
294
Apariţie neaşteptată în comuna dâmboviţeană Pietrari. Chiar în ziua de Paşte, un stol de 20 de berze a poposit pe un câmp pentru a se odihni şi pentru a mânca. Mulţi săteni spun că nu au văzut în viaţa lor aşa ceva.
„Am 64 de ani dar nu am văzut un stol de berze niciodată. Am mai văzut una, două, cocoţate pe câte un stâlp, dar aşa multe la un loc niciodată”, spune un localnic.

Frumoasele înaripate au poposit în Pietrari mai bine de trei ore. Barza (Ciconia ciconia) este o pasăre acvatică cu gâtul lung, care trăieşte în regiunile calde ale lumii, pe lângă mlaştini sau pe marginea bălţilor. Se hrăneşte cu broaşte.

Ea îşi construieşte cuibul pe acoperişuri, coşuri şi pe turnurile bisericilor. Se alimentează în câmp şi locuri deschise, unde există umiditate. Toamna, berzele europene zboară în stoluri spre sud, în Africa, şi primăvara obişnuiesc să se întoarcă la acelaşi cuib abandonat cu şase luni în urmă. În general, folosesc un singur cuib mai mulţi ani la rând. Berzele emit un sunet specific cu repetate lovituri de cioc, cu acest sunet berzele comunică între ele. Capul este rotunjit, prevăzut cu un cioc lung, conic, drept, care se continuă cu un gât lung şi mlădios. D
upă culoarea penajului, există două specii de berze: albă şi neagră. Călătoare între continente Barza albă ne părăseşte pe la mijlocul lui august, începutul lui septembrie. Prima dată pleacă puii, care vor fi urmaţi după câteva zile de către adulţi. Nici părinţii nu călătoresc împreună: legătura dintre ei se destramă la sfârşitul sezonului de cuibărit, potrivit ciconia.ro


Citeste mai mult: adev.ro/oojuco

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.