VIDEO. 15 elevi din satul dâmbovițean Iuda sunt duși la școală cu căruța

1
302

O căruţă trasă de doi cai ţine locul microbuzului şcolar pentru 15 copii dintr-un sat din Dâmboviţa. Din cauza zăpezii, pe drumul care trece prin localitate nu se mai poate circula cu maşina. Aşa că un localnic se trezeşte în fiecare zi dis-de-dimineaţă şi îi duce pe copii cu căruţa la şcoala aflată la patru kilometri distanţă.

Hopa aşa! Atenţie, se închid uşile!”, glumește localnicul, după ce toți copiii s-au urcat în căruță.

De trei zile, de când căzut prima zăpadă, 15 copii din satul Iuda merg la şcoală în comuna vecină, cu căruţa. Microbuzul şcolar nu a mai putut intra pe drumul care trece prin sat din cauza zăpezii.

Bărbatul care îi duce pe copii la şcoală cu căruţa face haz de necaz: „Doi cai putere, doar doi cai putere”. Cât despre locuri, acesta spune că sunt destule. „Mai multe ca microbuzul şcolar. Încăpătoare da. Dar nu am decât să scriu pe ea transport şcolar. Degeaba e drum judeţean, plătim taxe degeaba”, se plânge săteanul

Deşi ajung la şcoală îngheţaţi, copiii spun că este mult mai bine decât să meargă patru kilometri pe jos.

Localnicii se plâng că autorităţile judeţene nu au intervenit până acum cu utilaje de deszăpezire pe drumul care trece prin satul lor.

Condițiile geografice nu permit ca în perioada cum este aceasta ploioasă, nămoloasă să ajungă utilaje clasice. A avut loc în primăvară o alunecare de teren, practic este o porțiune calamitată”, a declarat Gabriel Grozavu, vicepreşedinte CJ Dâmboviţa.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-au promis oamenilor că vor împrumuta un utilaj de deszăpezire mai mic dintr-o comună vecină.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/VIDEO+15+elevi+din+satul+dambovitean+Iuda+sunt+dusi+la+scoala+cu

1 COMENTARIU

  1. Era vorba despre sase elevi,acum s-a ridicat numarul la cinspe.Intr’o caruta,fara codirla dupa cum se observa, au loc cinspe copii si cu …”soferul” saispe?”soferul „are licenta de transport copii?parintii acestor micuti n-ar fi mai siguri dac’ ar merge pe jos?acum ….ani in urma elevii veneau ,la scoala Pietrari ,pe jos din Stramba ,Sipot si Deal , si nimeni n-a mai sarit in capul …nimanui ca nu ajunge vreun microbuz sa-i duca la scoala.Mai mult de atat,acei copii invatau si …carte,acum li se cam ofera totul …micutilor si mai marilor copii ,au o…”caruta” de pretentii,dar slabuti la invatatura,iar la capitol respect…nici vorba.Probabil ca la anumite ore li se preda lectii de….nerespectarea celor din jur.Ce-i si cu democratia asta ,democratie care ne-a cocotat pe cele mai inalte…pretentii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.