Va recomandam cartea: Rau Alb – Dambovita. Pagini la o monografie

0
279


Opera include, in capitole distincte, asezarea geografica a satului, istoricul ori pe temelia unor acte rare, evolutia populatiei, dand in cuprinsul ori exemple de familii mai arhaic, existenta unor cruci arhaic si a bisericii cu istoricul si slujitorii ei, preocupandu-ne evolutia invatamantului, culturii, sanatatii, a participarii raurenilor la razboi de aparare a tarii si celelalte.

Un capitol deosebit reliefeaza bogatia intelectuala a satului prin creionarea portretelor unor personalitati locale profesionisti in felurite ramuri social-care tin de economie ale tarii. Regretul care ne apartine e ca nu au replicaa apelului creat de a ne pune la indemana unele date personale unii raureni, aspiratie care ne apartine fiind aia de a fi cuprinsi in monografie cat mai multi fii ai satului.

Opera monograficã prezintã date rare incepand cu 1507, anul atestã rii documentare a satului Bã rbuletu, din care "a roit un indestulare actual – Rau Alb". Capitol numar XV include 49 de acte referitoare la Bã rbuletu – Dambovita; dupã afirmatia lui Mihai Gabriel Popescu, istoric, fiind singurul indestulare care detine un corpus de acte.

 

Caracteristici titlu: Rau Alb – Dambovita (pagini la o monografie)

Caracteristici titlu:
Rau Alb – Dambovita.
Pagini la o monografie Nr. pagini: 324 ISBN 978-973-712-449-4 Format 17 x 24
Anul aparitiei 2009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.