Va fi Barbuletu urmatorul Dubai ? Stau barbulitenii pe o mare de petrol ?

1
280


Nu mai putin de zece masini de teren, avînd insemnele "Prospecta – prospectiuni", scotocesc in aceasta perioada zona Barbuletu, Râu Alb…

Firma Prospectum, se pare ca este o firma din Oradea si prospecteaza zona noastra pentru firma Petrom-OMV.

Angajatii locuiesc la motelul de la Ghebuleni.
în fiecare zi puteti vedea aceste masini urcand spre Barbuletu….

Ce cauta domnule ? Ce vor sa gaseasca ? Petrol, minereuri ?

cititi si :

45 de oameni trudeau la negru pentru o firmă de prospecţiuni geologice

Inspectorii ITM Dâmboviţa aveau în vizor de mai multă vreme societatea orădeană care efectuează prospecţiuni geologice în localităţile Gura Foii, Petreşti, Găeşti, Crânguri, dar şi în numeroase comune de pe teritoriul judeţului vecin, Argeş.

Astăzi, în urma unui control inopinat, au fost găsiţi lucrând fără forme legale de angajare 45 de oameni.

“În Dâmboviţa, nu am mai avut un asemenea caz. Este cea mai mare «captură» de când s-a înfiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă la noi în judeţ. Să găseşti la o singură firmă 45 de oameni că lucrează fără forme legale de angajare, nu ni s-a mai întâmplat”, spune Marius Lixandru, inspector şef ITM Dâmboviţa.

Firma a fost amendată cu 100.000 de lei. De asemenea, a primit şi o a doua sancţiune, în sumă de 5.000 de lei, pentru netransmiterea Registrului de Evidenţă a Salariaţilor în format electronic.

ITM Dâmboviţa a identificat, în urma unui control, 45 de persoane care lucrau pentru societatea comerciala GES Oradea fără întocmirea contractelor individuale de muncă. Societatea execută lucrări de prospecţiuni geologice pentru Petrom-OMV în localităţile Gura-Foii, Petreşti, Găeşti, Crânguri (Dâmboviţa) şi în alte localităţi din Argeş încă din decembrie 2010.

Acţiunea de control s-a soldat cu cele mai mari amenzi aplicate vreodata de ITM în judetul Dâmboviţa, 100.000 de lei pentru neîncheierea contractelor individuale de muncă pentru cei 45 de muncitori şi 5.000 de lei pentru netransmiterea Registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.