Urgie albă în Râul Alb de Jos

0
245


Copiii merg la şcoală 3 km pe jos, prin troiene sau cu sania ❚ Aprovizionarea cu apă şi a magazinelor se face la fel ❚ Localnicii nu pot ajunge nici la grădinile unde au fânul pentru animale

Merg la şcoală 3 kilometri doar pe jos sau cu sania! Zeci de copii din satul Râul Alb de Jos, comuna Râul Alb, nu pot ajunge altfel la cursuri din cauza zăpezii şi a gheţii de pe Drumul Judeţean 712 A. De aproape două săptămâni copiii fac naveta în acest mod. Aprovizionarea magazinelor se face la fel. Oamenii cară apa cu găleţile de la o fântână, iar la grădini ca să ia fân pentru animale nu pot ajunge din cauza nămeţilor. DJ 712 a devenit impracticabil de mai mult de o săptămână.

Localnicii acuză că nici un utilaj nu a curăţat zăpada, astfel că sunt nevoiţi să meargă cei trei kilometri pe jos pentru a-şi duce copiii la şcoală. Deşi acest drum judeţean este singura legătura între Valea Dâmboviţei şi Valea Ialomiţei, respectiv Drumul Naţional 71 spre Sinaia, în perioada de iarnă acesta devine impracticabil. Cel mai grav este că nici autorităţile nu se sinchisesc, aşa cum spun sătenii – n-au văzut în 7 zile nici un utilaj care să încerce măcar degajarea drumului.

…  

De peste o săptămână, nici un utilaj n-a intrat pe DJ 712 A

Urgie albă în Râul Alb de Jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.