UPDATE Un al treilea bărbat a fost atacat de urs în propria curte, în Dâmboviţa. Prefectul de Dâmboviţa: Se poate ajunge până la împuşcarea animalului

0
239


Încă un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Vârfuri, judeţul Dâmboviţa, a fost atacat, duminică, de un urs, în timp ce se afla la cules nuci într-o livadă din comună, victima fiind transportată în stare gravă la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, a declarat că pădurarii urmează să stabilească dacă cele trei persoane din localitatea Vârfuri au fost atacate de acelaşi urs, precizând că "se poate ajunge până la împuşcarea animalului dacă se impune şi nu se mai poate face nimic".

Potrivit prefectului de Dâmboviţa, angajaţi de la Direcţia Silvică, jandarmi şi pădurari se află în localitatea Vârfuri, unde trei persoane au fost atacate de urs duminică.

El a spus că a urmează să se stabilească dacă cei trei au fost atacaţi de acelaşi urs, precizând că dacă va fi necesar "se poate ajunge până la împuşcarea animalului".

"I-am chemat pe cei de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, care au fondul de vânătoare în administrare. Sunt şi cei de la Direcţia Silvică şi jandarnii de la IJJ Dâmboviţa care ne vor ajuta. Poate are rabie ori a fost doar omul de vină, nu ştim. Urşii sunt atraşi de mirosul merelor, al fructelor în general, vom afla de ce se comportă aşa şi, dacă este vorba de aceeaşi ursoaică, de ce a atacat a două oară. Toţi paznicii de vânătoare şi pădurarii vor rămâne în zonă. Am luat legătura cu doamna ministru Rovana Plumb şi se poate ajunge până la împuşcarea animalului dacă se impune şi nu se mai poate face nimic. Se pare că ursul ar fi părăsit arealul în care era supus la o presiune, se pare că ar fi fost alungat de la o stână, de la Breaza, şi a ajuns la Vârfuri. O să vedem dacă se confirmă această situaţie, numărul urşilor este însă foarte mare în zonă, trebuie făcut ceva în acest sens", a declarat prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda.

UPDATE Un al treilea bărbat a fost atacat de urs în propria curte, în Dâmboviţa. Prefectul de Dâmboviţa: Se poate ajunge până la împuşcarea animalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.