Un constructor a trecut la producţia de mere şi a ajuns să încaseze 2 mil. euro pe an

0
280

Emil Farago, un antreprenor care a pornit în afaceri în piaţa construcţiilor, a decis în urmă cu 13 ani să investească 100.000 de euro într-o livadă de meri în apropierea oraşului Reghin, iar în prezent a ajuns la o plantaţie de 300 de hectare, fiind unul dintre cei mai mari producători din economie cu rulaje de 1,5-2 mil. euro pe an prin două firme deţinute de familia sa.

Toată producţia ajunge acum pe rafturile reţelelor internaţionale de retail şi în mai multe şcoli din vestul ţării prin programul naţional de distribuţie a merelor.

„A fost o oportunitate în anul 2000 de a achiziţiona fosta IAS (Întreprindere Agricolă de Stat – n.red.) din Reghin. A fost o licitaţie şi îmi amintesc că am plătit 4 miliarde de lei vechi. Am luat o plantaţie care era veche de 20 de ani, ceea ce înseamnă că era pe vârful perioadei productive, dar era prost administrată de stat“, afirmă Farago.

Prin această achiziţie el a făcut primul pas într-un segment al producţiei agricole în care an de an se învârt 300-350 de milioane de euro, potrivit datelor Eurostat.

http://m.zf.ro/companii/un-constructor-a-trecut-la-productia-de-mere-si-a-ajuns-sa-incaseze-2-mil-euro-pe-an-11466246

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.