Ţuţuianu ne spune ca traim ca-n Congo. Doi din trei dâmboviteni au buda după brusturi. Altfel avem promisiuni multe, planuri cincinale si taiat de panglici

0
253

Mai puţin de jumătate dintre localităţile din judeţul Dâmboviţa au sisteme de canalizare. Soluţiile autorităţilor se bazează pe accesarea de fonduri europene, astfel ca, până în 2020, întreg judeţul să aibă sisteme de alimentare cu apă şi de canalizare.
”Mai puţin de jumătate au canalizare, vorbind de localităţi. Dacă ne referim la cei care au acces la apă şi canal, depăşim jumătate din numărul de gospodării, pentru că toate oraşele vor avea în proporţie de peste 90%, anul acesta, apă şi canal, după ce finalizăm proiectele, iar localităţile din jurul Târgoviştei – cum sunt Şotânga, Aninoasa, Doiceşti, Gura Ocniţei, Comişani – vor avea peste 85% reţea de canalizare. Dacă adunăm populaţia din toate, ajungem la circa 60%”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


7217327498_47d91b4f03Acesta a mai spus că sunt localităţi care pot obţine finanţare şi de la Fondul de Mediu sau prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. ”Între timp, avem câteva localităţi – Gura Şuţii, Perşinari, Cândeşti şi Dragomireşti – care au proiecte pregătite pentru reţele de apă şi canal, iar dacă prin Fondul de Mediu vom putea face anumite lucrări anul viitor, le vom prinde. Cu toţi primarii am discutat şi primesc acum date din teritoriu privind pe cei ce se califică pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, la 1,5 milioane de euro pentru extindere de reţele de apă şi canal”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Autorităţile judeţene speră ca în 2020 să existe în tot judeţul alimentare cu apă şi canalizare. O dată cu extinderea infrastructurii va fi nevoie şi de găsirea unor noi surse de apă. ”Când vom avea peste tot apă şi canal în judeţ, vorbim de 2020, vom avea nevoie şi de surse suplimentare de apă. Moreni, de exemplu, e alimentat din sursa Paltinul din Prahova. Trebuie să realizăm o captare la ‘7 Izvoare’, care să ne asigure apă pentru toate reţelele şi în al doilea rând, la propunerea judeţului Argeş, o să încercăm să găsim o soluţie pentru o sursă alternativă şi complementară de alimentare cu apă a unei părţi din judeţ pe râul Dâmboviţa, undeva între cele două judeţe, la Malu cu Flori – Cetăţeni. Acestea sunt investiţii mari, (…) Am vorbit cu specialiştii, ne-ar costa undeva la 10 milioane de euro”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Declaraţiile au fost făcute cu prilejul vizitei de lucru în judeţul Dâmboviţa a preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp. Acesta a participat, joi, la inaugurarea staţiei de epurare şi a sistemului de canalizare de la Voineşti. De asemenea, Gearâp a mai fost prezent la inaugurarea altor trei investiţii de alimentare cu apă şi canalizare realizate prin AFM, în localităţile Poiana, Mătăsaru şi Vlădeni. AGERPRES 

sursa :

http://www.administratie.ro/articol.php?id=50167

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.