Ţuţuianu cercetat de DNA, acuzat de poliţie politică. O poveste cu SRI, multinaţionale şi protestele „anti-elefanţi”

0
179

Preşedintele Comisiei de control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, tocmai ce şi-a atras prima cerere de demisie de când este în funcţie după ce a solicitat investigarea companiilor multinaţionale pentru „atentat la securitatea naţională”.

Intenţiile anunţate public de şeful Comisiei de control a SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, de a cere Serviciului să investigheze companii multinaţionale care şi-ar fi îndemnat angajaţii să participe la protestele din stradă din ultimele zile împotriva ordonanţei care mutilează Codurile penale, pentru că acest fapt „este o chestiune de siguranţă naţională”, reprezintă o instigare la ură împotriva firmelor cu capital străin în România, se arată într-un comunicat remis duminică de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

„Această atitudine iresponsabilă, venind din partea unei Comisii Parlamentare, aduce prejudicii imense imaginii României în relaţia cu partenerii săi externi. Declaraţiile sunt cu atât mai grave cu cât se fac în aceste zile în care sute de mii de oameni din toate mediile sociale protestează în stradă, în toată ţara, amplificând, într-un mod pe care îl considerăm iresponsabil, starea de tensiune din societate. În pofida discursurilor unor lideri PSD care cheamă la calm şi dialog, Adrian Ţuţuianu caută să îi antagonizeze pe românii angajaţi la stat sau la firme româneşti cu cei care lucrează în multinaţionale, temă folosită, de altfel, de PSD şi în campania electorală.

mai mult la :  epochtimes-romania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here