Situatie grava si pe valea Râului Alb. WC-urile din case strica panza freatica

1
261


Fenomenul este cu atat mai grav cu cat, in acest moment, mai bine de jumatate din gospodarii dim mediul rural si-au amenajat bai fara ca localitatile sa aiba retele de canalizare. Acestea nu au reprezentat prioritati pentru administratiile locale, iar cetatenii au rezolvat problema prin puturi absorbante. Au rezolvat-o partial, creand simultan o alta problema extrem de grava. "Zecile de puncte au facut ca apa din panza freatica sa nu mai fie potabila.

Oamenii si-au facut, dar nu si-a dat seama ca-si strica apa din puturi, negandidu-se ce face cu apa murdara", a declarat Mihail Druga, directorul Garzii de Mediu. Institutia primeste numeroase sesizari privind aceste aspecte, iar unii dintre damboviteni au ales calea instantei pentru a-si apara puturile cu apa potabila. "Legea spune ca fosa trebuie sa fie la 10 metri distanta de puturi", a precizat Mihail Druga.

1 COMENTARIU

  1. In acest caz destul de grav pentru noi si nu numai, ci si pentru animalele care beau apa tot din puturi,ar trebui ca cei afectati sau autoafectati sa cheme in justitie primariile .Pentru aceste probleme ,nu numai administratiile locale din VALEA RAULUI ALB ci din toata TARA ,sunt direct raspunzatoare ca nu au efectuat retele de canalizare cel putin pe arterele principale ,iar dupa aceea cetatenii erau nevoiti sa se racordeze la acestea.Asa cum suntem nevoiti sau mai bine spus obligati sa ne achitam darile catre bugetul local,de ce” doamnele primarii” nu ne rezolva cat de cat problemele care tin cel putin de sanatate ca de altele nici vorba.Ma face sa cred ca timp de cateva decenii a noastra piele a fost tinuta la” saramura” de catre fostul regim cu fostele administratii, au urmat doua decenii de falsa democratie , timp in care a fost scoasa din acest „aluat”, tabacita bine si pusa la uscat.Diferenta dintre ce a fost si ce se petrece in „amaraciunea” asta democratica este aceea ca cei care administrau primariile parca erau mult mai responsabili , educati si respectosi,cetatenii mult mai ajutati,iar edilii nu-si urmareau mai mult interesele lor asa cum actualii cu gasca lor o fac.
    Stimati domni……, primariile au autonomie locala de aceea ati putea proceda in asa fel incat investitiile ce se fac sa fie pozitive pentru cetateni nu buzunarelor domniilor voastre cu comisioane etc..etc.. si ….. etc….!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.