Si totusi. In timpul mandatului lui Cornel Coman, primar la Pietrari, a inceput regularizarea albiei Râului Alb

0
268

"îl votez pe Coman si o suta de ani, Pentru ca a facut garla , sa nu mai dea prin casele oamenilor, ca in fiecare primavara aveam apa la grajduri si in bucatarie de jumate’ de metru… mi-au murit si niste gaini…"
auzita de un membru al redactiei, acum o luna la o doamna care locuieste la Pietrari , lînga albia raului. Anul acesta nu au mai fost inundatii.

Desi gurile satului spun ca proiectul de amenajare a albiei Raului Alb a apartinut de fapt fostului primar, trebuie sa recunoastem ca acest proiect a fost derulat pe timpul mandatului primarului actual de la Pietrari, Cornel Coman.

"Bravo, dom’ Coman !" am auzit de la mai multi gospodari din comuna.

Mai trebuie sa spunem ca alunecarile de teren si distrugerea drumurilor de anul trecut au dus la decizia Consiliului Judfetean Dambovita si guvernul Romaniei sa aloce banii necesari acestor lucrari.

Iata ce spunea Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean :

"Din cauza alunecarilor de teren din acest an, mai multe drumuri din nordul judetului au fost afectate, ingreunand accesul masinilor. La sfarsitul saptamanii trecute, se lucra la aparari de mal, la Pietrari, Rau Alb si Barbuletu, pe drumul judetean 710 A, care face legatura intre aceste localitati. “Pot sa va spun ca am solicitat fonduri Guvernului Romaniei pentru zonele calamitate la ultimele inundatii si, probabil ca, saptamana viitoare, le vom primi. Este vorba de localitatile Rau Alb, Barbuletu, Pietrari”, a declarat Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean. Acesta a mai adaugat ca fondurilor pe care le va acorda guvernul pentru refacerea zonelor afectate de alunecari, a caror valoare se ridica la 3,5 milioane de RON, li se vor adauga si bani de la Consiliul Judetean Dambovita.sursa : universuldambovitean.ro

 

Imagini de arhiva de la inundatiile anterioare :

precum si :

inundatiile din mai 2010 de la Pietrari si satul Valea

Ploile de sambata au lasat zeci de gospodarii fara curent electric si au inundat curtile a mai multor case din judetul Dambovita.

Andreea Ionescu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Dambovita, a anuntat ca vantul a rupt un stalp al retelei de joasa tensiune care alimenteaza comuna.

De asemenea, locuitorii din satul Valea, comuna Pietrari, si cinci familii din comuna Raul Alb au ramas izolate, dupa ce viiturile au distrus un pod, iar o portiune de o jumatate de kilometru din DC 138 a fost inundata, arata NewsIn.

Ionescu a declarat ca Drumul Comunal 138 Pietrari – Valea a fost inundat pe o portiune de 500 de metri si este impracticabil. Prin urmare, locuitorii din satul Valea sunt izolati, iar 10 gospodarii sunt inundate.

"Echipe de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dambovita si comitetele locale pentru situatii de urgenta intervin pentru a remedia situatia", a adaugat Andreea Ionescu.

sursa si articol complet la :

Zeci de gospodarii dambovitene au fost inundate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.