si in Ghimpele: Primaria Pietrari are 33 de abateri de la respectarea disciplinei …

1
280


In urma raportului intocmit de Camera de Conturi Dambovita, s-a constatat ca sectorul financiar-contabil al Primariei Pietrari nu functioneaza in limite legale
.

Asa-numitele ,,invarteli” ale anului 2010 din interiorul institutiei au iesit la iveala. Conform analizei amanuntite a Camerei de Conturi, efectuata in perioada 1.09-12.10.2011, cel vinovat de prejudiciu este tocmai casierul, cel care ar fi trebuit sa mentina buna functionalitate a laturei financiare.

Se pare ca domnul casier nu a avut o abatere , ci 33  de la normele legale. Drept ,,pedeapsa” , cel care actiona in ilegalitate, a fost trecut  de la munca de la birou, la munca pe teren, el mentinandu-si in continuare functia de casier la Primaria Pietrari. Cu alte cuvinte, banii publici ii vor trece in continuare prin mana.

Iata cateva constatari ale Raportului intocmit de Camera de Conturi Dambovita:

-UATC Pietrari nu a calculat si nu a inregistrat in evidenta contabila sintetica si analitica amortismentul aferent activelor fixe corporale si necorporale existente in patrimoniul privat al unitatii administrativ teritoriale , in valoare de 127.632 lei.

-,,Nu s-a exercitat, in niciun caz, controlul financiar preventiv asupra angajametelor legale(contractele de achizitie publica)ordonatorul de credite  aprobandu-le in lipsa vizei de control”

-UATC Pietrari, prin compartimentul de specialitate, nu a stabilit, inregistrat si incasat venituri ale bugetului local in suma totala de 10.153 lei ,reprezentand taxe pentru eliberarea autorizatiilor de construire eliberate solicitantilor, ca urmare a stabilirii eronate a valorii constructiei pentru care s-a eliberat autorizatie”

Domnul primar Coman afirma ca situatie este sub control. Mai mult edilul aduce la cunostiinta ca prejudiciul a fost platit din propriul buzunar, pofitand de situatie si aducand numai ,,cuvinte de lauda” functionarilor implicati.

,, Primaria Pietrari are un casier-tractorist si o contabila-dusman al tehnologiei moderne” a delcarat domnul Coman.

Daca initial  primarul a sustinut ca el a fost cel care a rezolvat situatia cu proprii bani, mai apoi isi schimba punctul de vedere afirmand ca paguba ar fi fost platita ba de casier, ba sumele de bani au fost gasite in casieria Primariei Pietrari.

,,A platit casierul debitul.Toate lucrurile astea se rasfrang asupra imaginii mele, a declarat initial primarul.

,,Cine a platit banii lipsa? Asta este o intrebare la care nu mai are rost sa va raspund. Primarul i-a platit ca prostu’ ca sa salveze situatia si sa ramana in verticalitate. Casierul lucreaza in continuare la noi. Am studiat legea cu avocatul. Indiferent ce a facut, daca ii dau afara si ma da in judecata, castiga si ramane in sistem cu toate prostiile pe care le-a facut’‘  afirma ulterior edilul.

Primaria Pietrari are 33 de abateri de la respectarea disciplinei

1 COMENTARIU

  1. „Casierul lucreaza in continuare la noi. Am studiat legea cu avocatul. Indiferent ce a facut, daca ii dau afara si ma da in judecata, castiga si ramane in sistem cu toate prostiile pe care le-a facut’‘.

    ???????????????

    Inca odata revin si va reamintesc faptul ca ceea ce sustineti nu este chiar atat de corect,adica acesti doi -trei certati in primul rand cu bunul simt,care au facut chiar varza sistemul financiar-contabil al primariei nu pot fi dati afara pe motiv ca ar castiga in instanta,pai nu credeti stimate domn Primar ca justitia,care dupa cum observam a inceput sa functioneze normal,poate lua in calcul faptele destul de grave comise de acestia si nu le-ar da nici un castig de cauza?,nu credeti ca d-tra ar trebui sa sesizati chiar in instanta „derapajele” acestor persoane care au facut rau institutiei pe care o conduceti?,ma intreb de ce cautati si-i scoateti castigatori inainte.D-tra nu sunteti magistrat sa vorbiti in numele magistratilor si sa dati verdicte la „rece”,de ce nu-i dati afara si demonstrati tuturor ca acolo in interiorul primariei a inceput o adevarata „curatenie „.Daca incercati ,asa cum este o vorba,sa” spalati rufele „in primarie noi ceilalti putem gandi ca acolo s-au petrecut „evenimente”de toate pentru toti si de teama ascundeti ceva sub pres,adica gunoiul.Nu credeti ca daca procedati asa, acest „gunoi” il poate descoperi oricare alta institutie ,una care va face o verificare si mai ampla si pe langa ceea ce” ascundeti” poate gasi mult mai multe nereguli?.Apropo ,consiliul local nu functioneaza?Primaria nu are consilieri sau toti sunt „tractoristi „,nu se poate face o sedinta ocazie cu care pe ordinea de zi sa fie puse si faptele acestora cu discutii si chiar o supunere la vot referitor la desfacerea contractelor de munca a celor implicati in acest dezastru?.Acum o intrebare pusa de un taran,adica eu,cine a platit prejudiciul ,( va cam contraziceti) , d-tra primarul Coman sau casierul cu banii gasiti in primarie,probabil acei bani ascunsi de nimeni alta d-na contabil,de aceea ,pe mine unul,ma face sa cred ca acolo se petrec lucruri pe care noi cei din exterior nu le stim ,iar in interior e ceva in” fierbere”.
    Este o regula nescrisa ,daca intro institutie toti furam,cine are curajul sa dezvaluie acest lucru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.