Si In Adevarul: Daniel Constanin, ministrul fără soluţii pentru pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei

1
283

În Bărbuleţu grindina uriaşă a distrus 150 de hectare de plantaţii, în proporţie de 100%


În Bărbuleţu grindina uriaşă a distrus 150 de hectare de plantaţii, în proporţie de 100%. Nu a rămas niciun fruct în pomi. Cu toate acestea, oamenii sunt nevoiţi să plătească impozit pe venit, chiar dacă ei nu au avut ce să mai valorifice.

“Am făcut formele necesare prin unităţile teritorile şi au rămas la nivelul acesta. Cei de la Finanţe ştiu una şi bună: aţi declarat, plătiţi. Păi pe ce să plătim? Pe venit. Care venit? Informarea dumneavoastră a fost foarte plăcută la ureche şi foarte frumoasă, dar realitatea pe care o trăim noi nu se potriveşte cu ce ne-aţi spus dumneavoastră. Anul acesta, la Bărbuleţu, a fost o calamitate care nu prea a mai fost de 80 de ani. Au fost terminaţi şi pomii, nu numai fructul. Noi trebuie să plătim norma de venit. De unde o plătim?”, l-au întrebat pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei pe ministrul Agriculturii.

Acesta însă, a fost “diplomat” “Vom vedea ce putem să facem pentru anul acesta. Măcar să fiţi scutiţi de impozitul acela, dacă sunt zone calamitate. E o problemă că nu avem legislaţie, sau legislaţia nu era la momentul acela şi nu se poate aplica retroactiv. Nu ştiu şi nu vreau să fac promisiuni care nu se pot îndeplini”, a spus Daniel Constantin.

Citeste mai mult: adev.ro/muqybr

1 COMENTARIU

  1. Cetatenii sunt tinuti la zid cu fel si felurite taxe,impozite si alte dari catre stat,stat care la randul lui nu le ofera nimic.Este absurd sa ceara impozit pe un profit zero.Atat timp cat nu exista profit,deoarece recolta a fost compromisa in proportie de 100%,de ce statul vine si impune producatorului un impozit pe un venit zero?Cu ce este ajutat ,de catre stat prin intermediul administratiilor locale,producatorul particular?Cu nimic,in afara de vorbe,promisiuni si dat cu …parerea.Ma intreb,primaria(primariile) nu constituie puterea pe plan local ?Si daca da ,de ce nu se implica in rezolvarea problemelor pomicultorilor ,pomicultori care,pe langa faptul ca au ramas cu cheltuiala si recolta zero,sunt taxati de catre fisc cu impozit pe venit.Ce impozit si pe ce domnilor taxatori …..de venit zero?Este o intrebare la care multi cetateni vor un raspuns,macar un simplu raspuns.Concluzia este urmatoarea,cetatenii au fost si continua sa fie batjocoriti de catre cei care ar trebui sa le rezolve si problemele,nu numai sa le ceara impozite si taxe.Pacat ca ,noi cetatenii, traim in Romania care ,dupa cum se observa,nu mai este a noastra ,a poporului ci a mai marilor hoti care o conduc cand pe dreapta ,cand pe stanga ,deci…din sant in sant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.