Semnati Petitia noastra pe internet: Mere romanesti pentru Japonia

0
281


Ajutati doua regiuni defavorizate !
Pe de o parte satele de la Râul Alb, sate sarace, care produc mere exceptionale, de tipul "frumosul de Voinesti"  (satul  Izvoare aflat in valea Râului Alb face parte din comuna Voinesti), mere care nu pot fi vandute si se strica in hambarele satenilor.
Si pe de alta parte Japonia, tara care se loveste, din cauza sinistrului, de penurie alimentara si de lipsa fructelor pe pietele interne.

Vrea Europa sa ajute Dambovita si Japonia in acelasi timp ?

Pe de o parte satele de la Râul Alb, sate sarace, care produc mere exceptionale, de tipul "frumosul de Voinesti" (satul Izvoare aflat in valea Râului Alb face parte din comuna Voinesti), mere care nu pot fi vandute si se strica in hambarele satenilor.

Si pe de alta parte Japonia, tara care se loveste, din cauza sinistrului, de penurie alimentara si de lipsa fructelor pe pietele interne.
Vrea Europa sa ajute Dambovita si Japonia in acelasi timp?

Zecci de tone de mere din bazinul pomicol de pe Valea Dambovitei se vor strica sau vor ajunge tuica. Productia de anul acesta a fost una record, spun taranii, insa putini sunt cei care vor reusi sa-si acopere investitiile care depasesc 10.000 de lei/hectar.
Motivele, spun producatorii, sunt lipsa unor piete speciale pentru fructe dar si comerciantii care ofera un pret foarte mic pe kilogramul de mere iar in piete acestea ajung sa coste chiar dublu.

Puteti accesa aceasta petitie pentru a semna folosind linkul de mai jos:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p27508051.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.