Semnal de alarmă tras de primarul liberal al comunei Pietrari, Cornel Coman: Avem un pic de blocaj cu taxa de habitat

1
240

Taxa de habitat, la un pas să… măture primăriile dâmbovițene

După zeci de episoade în care a fost criticată, dezbătută şi contestată în instanţele de judecată de primari, asociaţii de proprietari şi cetăţeni, celebra taxă de habitat revine în actualitatea dâmboviţeană. Aşa cum contestatarii acestui bir au prevăzut – şi la vremea respectivă nimeni nu i-a crezut şi nu le-a dat ascultării – cea mai mare parte a primăriilor dâmboviţene riscă astăzi să li se blocheze conturile şi, implicit, activitatea administrativă din cauza datoriilor acumulate la plata taxei de habitat. Semnalul de alarmă a fost tras de primarul liberal al comunei Pietrari, Cornel Coman, care spune că operatorul de servicii a trimis deja somaţii primăriilor care înregistrează datorii la plata taxei de habitat, iar următorii paşi sunt acţiunile în instanţă şi blocarea conturilor administraţiilor locale debitoare. Edilul liberal speră, deşi nu este deloc convins că primarii vor avea sorţi de izbândă, ca în urma unor negocieri cu operatorul, să se găsească o nouă soluţie de plată a datoriilor sau, de ce nu, să se ajungă la un acord de ştergere a acestor restanţe la plata taxei de habitat.

 

Cornel Coman a precizat: „Avem un pic de blocaj cu taxa de habitat. Eu am susţinut întotdeauna ca această taxă să fie colectată de la populaţie, la început, într-o valoare mică şi ea să crească ulterior exponenţial până la implementarea serviciului. Nu s-a îmbrăţişat ideea şi, iată, că după 7-8 luni, s-a ajuns la situaţia pe care eu am prevăzut-o. Majoritatea primăriilor din judeţ or să aibă mari probleme (…) Pe anul trecut, majoritatea primăriilor din judeţ au nişte debite extraordinar de mari. La Pietrari, mi-a venit somaţia şi am restanţe de 550 milioane lei vechi pe anul trecut, dar sunt primării care au şi miliarde. Acum suntem într-un moment foarte dificil pentru că deja s-au înaintat somaţiile, s-au trimis instanţelor şi, în contextul în care nu găsim o modalitate să ştergem cu buretele aceste datorii, blocajul va fi foarte mare. O să ne trezim cu conturile blocate în maxim 6 luni. S-a făcut un comitet de negociere, să discutăm cu operatorul pentru că atunci contractul a fost foarte prost încheiat, numărul de gospodării a fost foarte mare. Nu sunt numai eu în situaţia asta… În câteva zile majoritatea primăriilor nu vor putea să mai funcţioneze pentru că li se blochează conturile”.

sursa si articol complet la:

….Taxa de habitat, la un pas să… – Jurnal de Dambovita

1 COMENTARIU

  1. dl.primar al minunatei comuni PIETRARI ar trebui in primul rand sa „pupe” mana presedintelui consiliului judetean care i-a oferit o imensa cantitate de banet pentru investitii.Daca nu primea, nimic nu realiza,asa ca ceea ce s-a realizat in aceasta comuna a fost facut pe mana portocaliilor.D-tra ati promis ca nu vor fi probleme cu aceasta taxa de habitat .Noi cei creduli am inteles si” am mers pe mana d-sra”,iar acum suntem siguri ca totul va fi spart in capetele noastre,ale cetateanului de rand.Declarati ca sunteti somat si ca nu sunteti singurul in situatia aceasta.Dl-le primar ,de ce vorbiti in numele d-stra si de ce nui vorbiti in numele institutiei pe care o conduceti,adica in numele cetatenilor pentru ca ei sunt aceea care platesc,TAXE,IMPOZITE….ETC,ETC…..,pentru ca d-stra (PRIMARIA)sa asigurati si salariile a celor aproape 30 de angajati.

    ps.
    sunteti expert in investitii pentru ca banii vin de la guvern!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.