Satele fara apa, cosmarul pompierilor din Dambovita. Reamintim, desi sintem in secolul 21 nici unul din satele din valea Râului Alb nu au apa curenta. Rusine primarilor dar si locuitorilor !

2
342


Lipsa surselor de apă curentă din unele localități ale județului reprezintă o mare problemă pentru echipajele de intervenție ale pompierilor. Deși ne aflăm în mileniul III, încă mai există localități din mediul rural care nu au surse curente de apă. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Basarab I” Dâmbovița, col. Mirel Pietreanu, recunoaște că sunt probleme în câteva zone ale județului, care nu dispun de surse de apă curentă, fapt care îngreunează intervenția pompierilor în cazul producerii unui eveniment de proporții. Totuși, inspectorul șef al ISU Dâmbovița speră ca în anii următori, prin programul de alimentare cu apă a satelor, această problemă să fie rezolvată.

 

„Poate nici județul nu este pregătit în totalitate pentru a accepta numai mașini de capacitate mică pentru că nu toate localitățile au surse de apă. Nu peste tot avem, și ca urmare, ne trebuie și cele cu capacități mai mari, care la momentul ăsta vin după celelalte și asigură bunul mers al activității. Putem să spunem că și această activitate de alimentare cu apă curentă în ultimii 2 ani este într-un proces foarte mare de dezvoltare. Mai sunt și localități care nu au surse de apă, dar sperăm că în perioada următoare, când și tehnica va fi schimbată, va apărea peste tot sursa de apă, adică să venim la hidranți să ne racordăm și să rezolvăm problema”, a concluzionat șeful ISU „Basarab I” Dâmbovița.

…. http://jurnaldedambovita.artpress.ro/

2 COMENTARII

 1. de ce rusine primarilor dar si locuitorilor?care este vina lor?
  ca edilii nu au primit bani de la guvern pentru terminarea lucrarilor la alimentarea cu apa potabila?nefericit a fost si cazul familiei milea din raul alb care,saptamana trecuta,sambata noaptea un incendiu a distrus toata agoniseala de…o viata…pana au venit pompieii a fost deajuns ca focul sa mistuie tot…si apoi daca incerca mai cu tarie sa faca posibila ajungerea masinii la locul incendiului..asta este..e gheata,nu urca masina,a inghetat apa pe furtun…pacat ca focul a distrus tot si fac apel pe aceasta cale la toti care pot sa dea o mana de ajutor acestei familii…nu au salvat nimic…nici macar o pereche de incaltaminte sau haine s.a.

 2. Buna ziua d-na Crina,

  Multumim pentru mesaj.

  Sint localitati in Romania cu mult mai sarace si defavorizate decat cele din valea Râului Alb.
  Si totusi au apa curenta si canalizare.

  Noi chiar consideram zona noastra, ca fiind una foarte bogata cu un potential enorm. dar noi nu avem canalizare pina acum in 2011. Inexplicabil.

  Lenea, delasarea, neinteres… de ce ?

  Incercam sa ambitionam atat locuitorii nostri dar si primarii locali sa considere apa curenta principalul proiect al comunelor din care fac parte pentru acest an.

  Va rugam sa ne transmiteti mai multe detalii despre incendiul si nenorocirea familiei Milea de la Râu Alb.
  eventual va putem suna pentru un scurt interviu.

  redactia
  RaulAlbNET@Yahoo.com

  PS. puteti citi ca exemplu si :
  La Barbuletu numai vorbe si iar vorbe si promisiuni: Start la reteaua de apa si canalizare (arhiva 2010)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.