Şase luni de calvar pentru elevii din Pietrari

1
351

61586369

Aproape o sută de copii din satele Şipot şi Valea sunt nevoiţi să parcurgă zilnic fie pe jos, fie cu o dubă de marfă sau chiar şi cu căruţa mai mult de şapte kilometri pentru a ajunge la şcoală ❚ Deşi maşina s-a defectat încă de anul şcolar trecut, primarul comunei a susţinut că nu are bani de reparaţii, iar între timp, microbuzul a înţepenit în service, pentru că administraţia nu avea bani să-l achite şi ridice ❚ Orice scuză a administraţiei se loveşte însă de acuzaţiile cadrelor didactice şi ale părinţilor, revoltaţi de chinul copiilor aflaţi mai mult pe drumuri decât la şcoală sau acasă

Merg la şcoală cu o dubă de marfă, o căruţă sau chiar pe jos mai mult de şapte kilometri, pentru că microbuzul şcolar este stricat de peste şase luni! Pare incredibil, însă aproape 100 de copii din două sate ale comunei Pietrari, Şipot şi Valea, trebuie să îndure acest chin.

 

Primarul susţine că nu are bani să ridice maşina din service

Primarul localităţii susţine că nu are bani să plătească reparaţiile autovehiculului.

„La sfârşitul lunii mai, maşina s-a defectat. Am tras atunci un semnal de alarmă către Inspectorat şi către Consiliul Judeţean prin care am spus acest lucru. Am cerut sprijin, pentru că reparaţia este foarte scumpă. Ulterior nu am primit nici un semn de la ei. Am dus maşina în service, aştept acum să achit factura. Este vorba despre 118 milioane lei. Am primit bani, după rectificarea bugetară, vom achita factura şi vom putea lua maşina din service”, a precizat edilul comunei Pietrari, Cornel Coman.

 

„Nu există nici un interes din partea autorităţilor locale”

Pe de altă parte, profesorii îl acuză pe edil că a preferat să achite facturile de telefonie ale angajaţilor, în loc să rezolve problema cu care se confruntă micuţii de la începutul anului.

„Sunt consilier local şi cadru didactic, cunosc destul de bine situaţia. Am făcut demersurile necesare încă din luna mai. În ultima şedinţă de consiliu local s-au găsit nişte sume din încasări suplimentare, în jur de 16.000 lei, din care însă s-au plătit telefoanele angajaţilor primăriei, au fost plătite nişte flori cumpărate încă din primăvară, jaluzele pentru centru de informare… orice, cu excepţia reparaţiei microbuzului şcolar”, a declarat Elena Marica, profesoară şi consilier local în comună. „Copiii din cele două sate vin cu ce pot, căruţe, biciclete, cu maşina personală a unuia dintre părinţi care s-a oferit să-i aducă. Vin destul de greu, întârzie mult. Nu există niciun interes din partea autorităţilor locale. Am trimis o adresă dlui primar să-mi spună care e situaţia maşinii transport copii. Mi s-a răspuns că este gata, dar nu are cu ce să achite o sumă de 288 de milioane lei”, a precizat Elena Tănase, directoarea şcolii din Pietrari.

Şase luni de calvar pentru elevii din Pietrari :: Jurnal de

1 COMENTARIU

  1. Care sase luni bai…tovarasi?trei luni au fost in vacanta sau la scoala Pietrari se invata …flux continuu.Pai daca da,atuncea este clar ,unii profesori si directorul fac cursuri pe timp de vara pentru a-si insanatosi…profesia?de consilierii locali(unii dintre ei)ce sa zic in afar’ca sunt niste mototoliti.Il vazui p’ala cu camionul de marfa cat de pregatit este,si ….mai sunt altii care nu cantaresc mai…mult.Noroc cu unul mai cu…pleata-n vant ,acum nou recrut pesedist bretonat si infrumusetat dupa standarde pesediste,care chipurile este mai….distept, in injuraturi zic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.