Sa ne amintim: „Sărbătoarea Caşului Afumat” Iulie 2009, din Pietrari prilej de petrecere, dar şi de închinare către Sfântul Ilie, ocrotitorul comunei

0
279


20 Iulie 2009 Prima ediţie a Zilelor Comunei Pietrari se constituie într-o suită de premiere pentru aceste locuri.

Toţi cei prezenţi au primit câte un bulz de caş afumat învelit în mămăligă aburindă. Apoi, Ionuţ Dolănescu, Ilie Roşu, Elisabeta Turcu, Camelia Conovici, Mitică Tavă, Nicoleta Vasile, Gheorghe Ciucioiu şi mulţi alţi interpreţi de frunte ai folclorului românesc au susţinut un spectacol de zile mari. Cele mai bune ansambluri folclorice dâmboviţene sint prezente la Sărbătoarea Pietrarilor. Va fi târnosită o troiţă închinată Sfântului Ilie. Pentru prima oară pe cerul din Pietrari vor fi văzute focuri de artificii.

Prefaţând complexul de manifestări de pe 20 iulie, joi, 16 iulie, primarul de Pietrari ,Cornel Coman, însoţit de un sol şi de componenţii ansamblului folcloric al localităţii, a purces către Primăria Vulcana Băi, pentru a-i invita pe vecini la sărbătoare. Vice-primarul comunei Vulcana Băi, Filofteia Şerban, a recepţionat solia şi a asistat, alături de colegi din primărie şi din Consiliul local, la micro-spectacolul oferit de oaspeţi. Primarul de Pietrari a sosit călare pe un modern ATV chiar pe drumul ce leagă peste un deal Pietrari de Vulcana Băi, drum ce urmeză să fie reabilitat în cadrul unui proiect comun al celor două localităţi.

sursa si articol complet la :
http://euro-art.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.