Revenim la acest subiect. Ape sulfuroase tămăduitoare la Barbuletu…

0
303

Ape sulfuroase tămăduitoare


De la baza dealului Cetăţea ţâşneşte o altă bogăţie a Bărbuleţului. Din păcate, nevalorificată, însă sunt mulţi cei care au aflat despre proprietăţile terapeutice ale apei sulfuroase. “Vin oameni de la Bucureşti, de la Ploieşti, Piteşti, chiar şi Braşov şi iau cu bidoanele apă de la acest izvor. E bună de boală şi se poate păstra multă vreme”, zice un localnic.

Se pare că au fost mai multe izvoare, dar, în timp, s-au colmatat. Iubitorii de istorie pot vizita şi Biserica Adormirea Maicii Domnului, a cărei piatră de temelie a pus-o însuşi domnitorul Mihai Viteazul. De pe Valea Barbuleţului porneşte poteca turistică marcată cu triunghi roşu, ce duce spre Vârful Bucşa (1848 m), din Masivul Leaota.

 

….http://incomod-media.ro/ziar/pe-urmele-haiducului-radu-lui-anghel/

 

EXEMPLU :

De-a lungul timpului numeroşi medici au descoperit şi exploatat proprietăţile terapeutice ale apelor de la Barbuletu.

Tratament pentru o gamă largă de afecţiuni

Apele sulfuroase, sulfatate, clorurate, bicarbonatate, calcice, sodice de la barbuletu sunt indicate în tratamentul afecţiunilor reumatice degenerative sau inflamatorii, posttraumatice, bolilor neurologice periferice şi centrale, din sfera aparatului respirator şi ORL, precum şi în terapia afecţiunilor dermatologice de tipul eczemelor, dermatitelor şi psoriazisului.

Atenţie însă, dacă suferiţi de hipertensiune arterială, boli infecţioase în puseu acut, tumori maligne sau benigne, medicii contraindică aceste tratamente datorită riscului de a vă agrava boala de bază.

În cadrul celor două baze de tratament, "Barbuletu” şi "Cetatea" funcţionează bazine pentru băi sulfuroase, bazine pentru kinetoterapie, cabinete de electrofizioterapie, o secţie de hidroterapie, băi cu plante, săli de cultură fizică medicală sau săli de împachetari cu parafină.

Pentru a beneficia de tratament trebuie să aveţi la dumneavoastră adeverinţa de salariat sau cupon de pensie şi bilet de trimitere de la medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.