Reporter pe net : VIDEO Grindină la Bărbulețu „Era gheață de două degete”

0
304

Vremea rea din ultimele zile i-a adus în sapă de lemn pe agricultori şi pomicultori. În comuan dâmbovițeană Bărbuleţu, grindina a distrus hectare întregi de plantaţii, care și-așa erau afectate de frigul din prilie.

S-a ales praful de toată producţia de frcute (mere, prune, pere) din una dintre cele mai frumoase localităţi din Dâmboviţa, Bărbulețu. În numai 10 de minute, grindina a distrus livezile de pomi fructiferi, și grădinile cu legume. Merii au fost pur şi simplu scuturaţi.

„Ne-a prăpădit și fructe și tot și ce am pus în grădină. Plantasem și noi roșii, ardei, toate le-a făcut praf. N-a mai rămas nimic în picioare. Ziceai că a nins”, ne-a spus o bătrână.

Aşa a plouat seara trecută în comuna Bărbuleţu, din Dâmboviţa. Gheaţa, de mărirea unui bob de fasole, a măturat totul în cale. A fost foarte deasă, așa încât se pământ era un covor alb de gheață. Persoanele trecute de prima tinerețe au spus că nu au mai văzut așa ceva până acum.

„N-am văzut așa ceva. A mai a mai fost odată, acum vreo 3 ani o grindină așa multă, dar nu ca acum. Ne-a prăpădit tot. Îmi răsărise și mie fasolea, tot ce am pus mi-a prăpădit. Era stratul de gheață de două degete. De la îngheț rămăsese câteva fructe și acum nu a mai rămas nimic”, ne-a spus un alt localnic.

În condiţiile în care producţia va fi mică, pe băncile şcolarilor am putea vedea din nou la toamnă, mere din Polonia sau Ungaria.

mai mult la :  reporterpenet.ro/video-grindina-la-barbuletu-era-gheata-de-doua-degete/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.