Râu Alb: DJ 712 A. înzăpezit şi sute de oameni izolaţi de nămeţi ! VIDEO

0
277

Zăpada   abundenţă  îi împidică pe copiii care locuiesc la sate să ajungă  cu greu la şcoală. Părinţii  consideră  că  este pericolos pentru copiii lor să parcurgă kilometri întregi prin frig şi nămeţi.La capătul unui drum lung şi troienit de zăpadă ,DJ 712 A ,care leagă comuna  Râu Alb de comuna Runcu , se află o comunitate ca în poveşti 

Dar, pe o aşa vreme, este foarte dificil. Copii sunt nevoiţi  să parcurgă pe jos, prin nămeti 3 km dus şi 3 km întors până la şcola din centrul comunei Râu Alb.Sute de copii din Râu Alb parcurg zi de zi, kilometri întregi pe jos pentru a învaţa. Situaţia este aceeaşi de ani de zile. Explicaţii se găsesc peste tot. Probabil că până nu moare un copil îngheţat nimic nu se va schimba. Copiii se trezesc înainte de zori ca să poată  ajunge la şcoală:

”Este foarte greu,zăpada mare,polei.Suntem nevoiţi să mergem zilnic 3 km dus şi 3 km întors până la şcola din centrul comunei .Facem cel puţin 45 de minute ” a declarat un copil.”Drumul este foarte rău,am sunat la primărie şi ne-a spus că nu motorină să intervină cu utilaje .Copii merg pe jos zilnic,băieţelul mi s-a îmbolnăvit ”a declarat un alt cetăţean .”Zăpada este până la brâu,copiii îi ducem noi la şcoală iar bătrânii nu mai ies.Este strigător la cer ”

a afirmat un localnic Să nu mai vorbim  de Ambulanţă sau Pompieri

 

sursa si articol complet la :

Râu Alb: DJ 712 A. înzăpezit şi sute de oameni izolaţi de nămeţi ! VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.