„Râu Alb a rămas în urma localităţilor din jur, lumea îşi dorea o schimbare”

2
330

Bucurii… împărtăşite prin scrisori deschise. La poalele Leaotei, trecerea primarului Cătălin Preda la PSD este salutată de consăteni

vasile-neagu-si-eminescu

Într-o scrisoare anexată stemei comunei Râu Alb, un cetăţean cu spiritul dreptăţii şi al realităţii în suflet îşi exprimă bucuria că „primarul frumoasei comune de la poalele Leaotei, Râu Alb, Cătălin Preda”, a făcut un pas important spre stânga eşichierului politic, un pas dorit şi de către cetăţenii pe care-i reprezintă: „a trecut de la PDL la PSD”. Semnatarul scrisorii, Vasile Neagu, „jurnalist amator la Gazeta de Râu Alb”, cum se autodefineşte, comentează gestul edilului şi apreciază că „un primar simte dorinţa oamenilor, chiar dacă nimeni nu-i spune în faţă şi pentru că a fost ales să-i reprezinte, el trebuie să se conformeze.

art_140114_vasile-neaguUn gospodar adevărat, dintr-o zonă defavorizată, nu mai are astăzi dreptul de a folosi jumătăţi de măsură; timpul presează şi lumea nu mai are răbdare. Râu Alb a rămas în urma multor comune pe care altădată le privea de sus (nu vorbim aici de altitudine, ci de… atitudine!)”, ne scrie Vasile Neagu.

Acesta continuă relatarea cu un scurt comentariu legat de împrejurările ce au determinat această decizie, amintind de legea ce „permite acest lucru”, dar şi de contextul european în care este proiectată stânga politică, citând aici Franţa. „Decizia primăriei din Râu Alb mă bucură”, scrie Vasile Neagu, adăugând că ea „vine şi legal, dar mai ales… moral”, subliniind totodată că în viziunea sa „această decizie va duce şi la îndeplinirea celei mai mari dorinţe a tuturor râurenilor, asfaltarea drumului judeţean Râu Alb – Runcu”, o porţiune de 6 kilometri de care „depinde ieşirea în lume a unei localităţi de o frumuseţe aparte sau rămânerea ei în Evul Mediu!”.

Semnatarul scrisorii continuă cu o evocare istorică a ceea ce a însemnat şi înseamnă pentru cetăţeni drumul judeţean redenumit astăzi Transcarpatica şi îşi exprimă speranţa că realizarea sa este posibilă prin implicarea autorităţilor judeţene.

„Deci, totul depinde de judeţul Dâmboviţa, de domnul Ţuţuianu. (n.n. – preşedintele Consiliului Judeţean) Tocmai de aceea cred că este posibil. ªi acesta a fost unul dintre motivele pentru care primarul Cătălin Preda a optat pentru trecerea la PSD. (…) Cum spuneam, Râu Alb a rămas în urma localităţilor din jur. A avut promisiuni portocalii cu… grămada. Mare lucru nu s-a făcut aici. Cum lumea îşi dorea o schimbare, primarul a acceptat; chiar îşi dorea acest lucru. Pauperizarea nu mai putea continua. (…) Salutăm această decizie şi să sperăm că sub Leaota, în nordul judeţului nostru, de acum încolo altfel vor fi văzute lucrurile (dinspre judeţ)”, încheie scrisoarea Vasile Neagu.

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–rau-alb-a-ramas-in-urma-localitatilor-din-jur-lumea-isi-dorea-o-schimbare,25913.html

2 COMENTARII

  1. Comunele ar trebui sa fie la fel de dezvoltate indiferent daca primarul este de dreapta sau stanga.Primarul nu este mai bun daca-si arunca sacii politici in caruta puterii,devenid astfel pesedist ,sau penelist in cazul in care liberalii vor apuca haturile puterii.A fost un primar pedelist cand la carma judetului se afla un pedelist,de ce nu a reusit sa alinieze comuna la standardele normale?primarul de Pietrari era si este liberal(era cat pe ce sa-si mute si el catrafusele in PMP),iar la sefia consiliului judetean a fost Popescu,un pedelist,de ce el a putut face ceva pentru comuna atat timp cat ei faceau parte din partide diferite?Deci,chestia este alta,poti fi si de dreapta,stanga sau centru, ca tot acelasi primar….ramai.Aici mai este vorba si de OM,ca persoana,de BUN GOSPODAR zic.Crede d-alui c-o sa vina Tutuinu sa-i gospodareasca comuna?scopul dl-ui Ttuianu ,chiar a avut un plan de indeplinit,a fost sa racoleze cati mai multi primari pentru a da imagine buna partidului si a creste in ochii sefului PSD.In rest….ii apa de ploaie legat de promisiuni cum ca s-ar implica in dezvoltarea comunelor ,acolo unde primari si-au dat camasa de pedelisti pe cea de…pesedist.

  2. Acum sa-i vad pe primarii traseisti cum si cat de gospodari sunt.Observ ca deja ,in bugetul pe anul viitor, este stipulat faptul ca toate primariile vor primi bani in egala masura fara a fi nevoie ca alesii locali sa mearga cu miloaga pe la consiliile judetene.Deci nu cred ca mutarea lor de la un partid la altul ii va avantaja ,economic vorbind,cu ceva.Un primar bun gospodar este ,si daca-i pesedist,penelist pedelist sau de alta coloratura politica pentru ca-i vorba despre aptitudinile omului ,nu ale partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.