Prunele de Barbuletu, mandria producatorilor autohtoni de tuica (arhiva 2010)

1
605


Viata la tara nu mai pare atat de aspra cand recolta e atat de bogata. In localitatea damboviteana Barbuletu, oamenii au fost nevoiti sa puna proptele prunilor din cauza greutatii fructelor, dar au facut-o cu drag, multumiti ca, anul acesta, vor scoate, din vanzarea fructelor, macar o parte din ceea ce au investit in ele.

Recolta de prune este una bogata, anul acesta, in Dambovita, anuntandu-se vremuri bune pentru producatorii autohtoni de tuica. “Deocamdata, le iau pentru vanzare, sa scot si eu ce am bagat in pruni: atatea stropiri, carat de balegar, cu care am ingrasat prunii, dar o sa fac si ceva tuica”, a declarat, multumit de productia din livada proprie, Dragos Bratu, din comuna Barbuletu.

Vedeti galeria foto in Universul Dambovitean.

….   Prunele de Barbuletu, mandria producatorilor autohtoni de tuica

1 COMENTARIU

  1. Oamenii sunt multumiti de recolta,bineanteles daca si in acest an va fi la fel de bogata ,insa bucuria lor va fi tulburata de cei care incep „vanatoarea” de cazane,cei care vor veni sa aplice noua taxa pe licoare.Asa cred autoritatile ca incurajeaza productia indiferent ca este vorba de prune,mere,pere,etc..aceste fructe o sa fie taxate indirect pentru ca dintr/ o mare parte se fabrica tuiculita la cazan.Daca se va aplica aceasta impozitare dupa parerea mea abuziva si considerata un act de furt din partea autoritatilor pentru ca deja se platesc taxe si impozite pe teren ,cu siguranta ca vor fi si altele de acest gen.In felul acesta iubitii nostrii alesi ne vor tine improspatat in memorie cam cum se actiona pe timpul comunismului,aceleasi masuri ,dar acum luate” democratic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.