PROIECTUL PRIVIND SUBCARPATICA A FOST ÎMPĂRȚIT ÎN DOUĂ

1
382

Drumul Subcarpatica este un proiect mult așteptat de mulți ani și ar urma să facă legătura între județele Argeș, Dâmbovița și Prahova. Acesta a fost declarat eligibil de ADR Sud-Muntenia, dar nu a primit finanțare, motiv pentru care CJD speră ca proiectul să se materializeze în perioada 2014-2020.

subcarpatica

Subcarpatica va trece prin Boteşti – Argeş, Cândeşti, Voineşti, Pietrari, Gura Bărbuleţului, Râu Alb, Bezdead şi  – Prahova. În total, peste 50 de kilometri

Pentru ca șansele de finanțare să fie mai mari, Adrian Țuțuianu a considerat că acest proiect ar trebui să fie împărțit în două. Astfel, a fost aprobată asocierea cu județul Argeș în vederea modernizării infrastructurii care leagă cele două județe și un acord de principiu pentru modernizarea infrastructurii dintre Dâmbovița și Prahova.

”Pentru reabilitarea şi modernizarea unor sectoare de drumuri judeţene care asigură legătura judeţului Dâmboviţa cu judeţul Argeş,  s-a propus  realizarea în comun, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 a obiectivului de investiţii ,,Reabilitarea şi modernizarea DJ 712A, DJ 702B şi DJ 702 pe traseul Fieni (DN71) Runcu – Râu Alb – Gura Bărbuleţului – Pietrari – Voineşti – DN 72 A – Gemenea – Cândeşti – limită judeţ Argeş – Boţeşti – Dobreşti – Topoloveni (DN 7)”, iar pentru județul Prahova ,,Reabilitarea şi modernizarea DJ 715 şi 710 pe traseul Buciumeni ( DN 71) – Bezdead  – Costişata – lim. Jud. Prahova spre Breaza”, în lungime pe raza judeţului Dâmboviţa de 14,4 km;

În acest sens, menţionăm că sectorul situat pe raza judeţului Dâmboviţa, în lungime de circa 37,72 km face parte din proiectul iniţial denumit generic ,,Subcarpatica” şi care datorită lungimii mari de circa 55 km a fost propus a se modifica în două proiecte distincte, care să fie implementate prin asocierea judeţului Dâmboviţa cu judeţele Argeş şi Prahova. Subcarpatica va trece prin Boteşti – Argeş, Cândeşti, Voineşti, Pietrari, Gura Bărbuleţului, Râu Alb, Runcu, Fieni, Buciumeni, Bezdead şi Costişata – Prahova. În total, peste 50 de kilometri pentru care este nevoie de 113 milioane de lei. Drumul prezintă pentru nordul judeţului o importanţă economică similară cu obiectivul Drumul Sudului.”, se arată în expunerea de motive a Consiliului Județean Dâmbovița.

…  PROIECTUL PRIVIND SUBCARPATICA A FOST ÎMPĂRȚIT ÎN DOUĂ

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.