Producatorii damboviteni dau cu piciorul fondurilor europene

0
255

Chiar daca producatorilor li s-a promis ca vor avea acces la tot felul de fonduri, pentru a putea construi depozite si piete de gros, nimeni nu s-a inghesuit pentru a accesa astfel de fonduri, din cauza ca, spre exemplu, la noi in judet nu sunt producatori asociati decat pentru vanzare. Astfel, puterea lor de sustinere din punct de vedere financiar este depasita.

"Noi veneam cu ideea ca statul sa-l construiasca si sa-l dea spre inchiriere producatorilor si, in momentul in care se amortizeaza, sa fie trecut pentru o forma asociativa, pentru ca, totusi, costurile pentru un astfel de depozit sunt destul de mari", a declarat Ion Oprea, presedintele Asociatiei Pomicultorilor Damboviteni. Problema lipsei asociatiilor de producatori este una la nivel national, iar in judetul nostru, potrivit lui Ion Oprea, grupurile de producatori nu sunt decat grupuri de valorificatori.

La Voinesti, unul dintre marile bazine pomicole din tara, se vor construi doua depozite, unul pe fonduri private si altul pe fonduri europene. "Exista un investitor privat care vrea sa realizeze la nivelul localitatii Voinesti, si sper ca in maximum 30 de zile sa demareze lucrarile pentru construirea unei fabrici de suc concentrat de mere si un depozit cu o atmosfera controlata de 5000 de tone, care ar fi o mana cereasca pentru locuitorii acestei comune", a declarat Gabriel Sandu, primarul localitatii Voinesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.