Prezentarea Comunei Barbuletu

1
350


Comuna este aşezată în nordul judeţului Dâmboviţa, la 40 km distanţă de municipiul Târgovişte (reşedinţa de judeţ), într-o pitorească depresiune a Subcarpaţilor de Curbură. Relieful este format din Dealul Bărbuleţu (860 m), Dealurile lui Coman (845 m) şi Dealul lui Iacob (708 m).  În componenţa comunei intră satele Gura – Bărbuleţului, Bărbuleţu şi Cetăţuia.

Accesul în comună se face prin drumul naţional 72A şi prin cel judeţean 712A.

Comuna beneficiază în totalitate de servicii de furnizare a energiei electrice, cablu TV, internet şi telefonie fixă.

Suprafaţa agricolă a comunei, însumând 1754 ha, este în mare parte ocupată de păşuni şi fâneţe (1409 ha), de livezi de măr, prun şi păr (301 ha) şi, în mică parte, de teren arabil (44 ha). Pădurile de fag şi carpen se întind pe aproape întreaga suprafaţă neagricolă (539 ha).

Economia:

Autoritatea locală a stabilit drept obiectiv pe termen lung orientarea către o agricultură durabilă, adaptată condiţiilor climatice şi solului din această regiune a ţării.

Totodată, se urmăreşte dezvoltarea sectorului zootehnic prin îmbunătăţirea raselor şi amenajarea unor centre speciale de creştere a animalelor (ferme de profil), dar şi înfiinţarea unor puncte de prelucrare a produselor animale, de promovare şi desfacere a acestora. În pomicultură este necesară dezvoltarea activităţilor de prelucrare a fructelor şi identificarea unor pieţe de desfacere pentru aceste produse.

În Bărbuleţu există un număr de 33 de mici întreprinzători, în majoritate cu profil de comerţ şi servicii.

http://www.primariaonline.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.