Prezentarea actuala a comunei Pietrari

0
301


Reinfiintata in baza legii 542/2004, avand in componeneta cinci sate ( Pietrari, Alunis, Sipot, Dupa-Deal si Valea), Comuna Pietari este situata in partea de N-V a judetului , la 34 km distanta de orasul Targoviste, fiind strabatuta de paraul Rau-Alb. Clasificata ca localitate de rang IV, comuna are o populatie de 2658 locuitori, aceasta cifra reprezentand c.c.a 0,50% din populatia judetului.

Cu o rata de activitate si ocupare a fortei de munca ridicata, corelata cu un nivel al somajului redus, comuna beneficiaza de capital uman care influenteaza in mod pozitiv evolutia si dinamica socio-economica.      

Dintr-o analiza data din 2004 reiese faptul ca 79,18% din totalul populatiei este este ocupata in agricultura , fiind axat cu precadere pe pomicultura si cresterea animalelor. Comuna face parte din regiunea pomicola sub-carpatica, aspect exploatat de locuitorii acesteia , graitor fiind in acest sens fiind faptul ca numarul livezilor si suprafata acestora sunt in continuare in crestere. Important de retinut este faptul ca spatiul geografic si economic al comunei Pietrari dispune de un insemnat potential de dezvoltare atat al industriei alimentare (unitati de prelucrare a fructelor sau produselor derivate din lapte) cat si al agriculturii (ferme si microferme), lucru facilitat de valorile reduse la care se pot achizitiona terenurile.      

O alta oportunitate este reprezentata de faptul ca pe langa productia de fructe aflata in continua crestere, exista si o traditie a obtinerii bauturilor alcoolice din frucete , lucru certificat de existenta unei retete de pregatire si fabricare a ,, tuicii de Pietrari”. Cu un patrimoniu peisagistic deosebit , la care se adauga elemente de interes cum ar fi cunoscuta ,,apa de iod” din satul Sipot, precum si edificii-cultural istorice, comuna are un mare potential de dezvoltare turistica.

Prin resursele de care dispune comuna , orientarea turismului se poate face cu precadere catre turismul rural, agroturism si turismul verde. Tot la acest capitol amintim si faptul ca exista o puternica aplecare spre pastrarea traditiilor si obiceiurilor lucru remarcat mai ales in preajma sarbatorilor religioase. Pentru oricare din directiile de dezvoltare amintite mai sus, o analiza SWOT releva urmatoarele puncte tari:

articol complet la :

Prezentarea actuala a comunei Pietrari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.