Pietrari: două sate, Valea și Alunișu, scoase din izolare cu bani europeni

0
274

După cinci ani de încercări şi de analize, administraţia comunei a reuşit să implementeze un proiect integrat important.

Valoarea proiectului este de 1,4 milioane de euro și, în cadrul acestuia, refacerea în totalitate a 8,5 kilometri de drumuri este aproape de finalizare ❚ Acestea au dispărut pur și simplu sub ape la inundațiile din 2010, izolând familiile din două sate și punând la grea încercare administrația.

14286366742_9e29985984_b

Apele au făcut praf două drumuri și au lăsat în urmă un coșmar în satele Alunișu și Valea

Inundațiile din anul 2010 au făcut ravagii în multe dintre localitățile județului Dâmbovița, lăsând în urmă drumuri avariate, gospodării distruse și oameni izolați. Grav afectate de calamitățile de acum aproape cinci ani au fost și două drumuri din localitatea Pietrari, pentru a căror reabilitare abia astăzi s-au găsit soluții de finanțare.

După ce ani de zile locuitorii din satele Valea și Alunișu s-au luptat cu noroaiele și au fost izolați de satul de centru, în sfârșit aceștia au din nou motive de bucurie, întrucât a rămas doar o chestiune de timp până ce vor fi finalizate lucrările de reparare a drumurilor afectate în 2010 de furia apelor. O bună perioadă de timp s-au tot căutat soluții pentru scoaterea acestor sate din izolare, iar acum edilul localității Pietrari, Cornel Coman, a găsit o „portiță” de finanțare din fonduri europene pentru acest proiect integrat de infrastructură.

Lucrările sunt în plină desfășurare și proiectul se apropie cu pași repezi de finalizare. Pentru reabilitarea celor 8,5 kilometri de drumuri din satele Valea și Alunișu s-au alocat aproape 1,4 milioane de euro, bani europeni.

„Avem proiectul pe Măsura 3.2.2 D, proiectul care a fost finanțat pentru calamitățile produse de inundațiile din 2010. Am avut inundații atunci și am reușit până la urmă să convingem autoritățile să ne finanțeze investițiile pe drumurile acestea, care s-au făcut praf, respectiv drumul din satul Valea și legătura satului Pietrari cu satul Aluniș. Erau izolați oamenii, cel puțin cei din Aluniș nici nu mai puteau să iasă de acolo. A fost dezastru… Drumul din satul Aluniș are 3 kilometri, iar drumul din Valea are o lungime de 5,5 kilometri. S-a lucrat intens la drumul de legătură cu satul Aluniș și acum s-a trecut la drumul de la Valea. Deja lucrurile s-au liniștit. Investiția are o valoare de 1.380.000 euro”, ne-a declarat primarul comunei Pietrari, Cornel Coman.

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–pietrari-doua-sate-scoase-din-izolare-cu-bani-europeni,31933.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.