Petitia initiata de RaulAlb.net impreuna cu dl. Lorin Popa are ecouri in presa si la primariile locale

1
278

Dâmboviţeanul Lorin Mircea Popa a lansat pe www.petiţieonline.ro un proiect unic în România. Omul s-a gândit să-i ajute deopotrivă pe gospodarii din satele de pe Valea Râului Alb, dar şi poporul nipon, greu încercat în ultima lună din cauza catastrofei naturale care a decimat economia statului japonez şi a lăsat pe drumuri zeci de mii de familii.

Sub denumirea „Mere româneşti pentru Japonia”, Lorin Mircea Popescu cere românilor să semneze petiţia care ar putea să pună în mişcare un mecanism de sprijinire a pomicultorilor din Dâmboviţa, dar şi a japonezilor care se confruntă cu lipsuri alimentare.

Primarii văd cu ochi buni demersul

Lorin Mircea Popescu ar dori ca Guvernul României şi Uniunea Europeană să achiziţioneze mere la preţuri modice de la producătorii din comunele Pietrari, Bărbuleţu, Râul Alb, Malu cu Flori şi Voineşti, fructe care să fie apoi trimise în Japonia. Primarii din respectivele localităţi văd cu ochi buni acest demers, dar cred că iniţiativa nu poate fi materializată imediat.

„Poate de la toamnă să facem acest lucru. Să vedem cum se prezintă recolta de mere”, afirmă Cornel Coman, edilul de la Pietrari. La rândul lor, şefii administraţiei publice locale de la Voineşti spun că pomicultorii nu mai deţin la acest moment mari cantităţi de fructe.

„E greu să mai găseşti acum mere pe Valea Dâmboviţei şi, oricum, dacă iniţiativa aceasta se va pune în practică, trebuie să fie alese numai fructe de calitate superioară, care să reziste transportului până în Japonia”, crede Dănuţ gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti.

sursa : http://www.adevarul.ro

aici despre petitie :

Semnati Petitia noastra pe internet: Mere romanesti pentru Japonia


Ajutati doua regiuni defavorizate !
Pe de o parte satele de la Râul Alb, sate sarace, care produc mere exceptionale, de tipul "frumosul de Voinesti"  (satul  Izvoare aflat in valea Râului Alb face parte din comuna Voinesti), mere care nu pot fi vandute si se strica in hambarele satenilor.
Si pe de alta parte Japonia, tara care se loveste, din cauza sinistrului,

mai mult…

1 COMENTARIU

  1. da! as e la noi…intodeauna exista un daca…omul s-a gandit sa faca o fapta buna..si ca intotdeauna autoritatile sunt luate prin surprindere si dau din coate in coate…si raspund ca poate de la toamna ca nu se mai gasesc mere,…ce sa zic? mergeti pe piata si intrebati…exista mere!!!! numai sa vrei!!! BRAVO!! DOMNULE MIRCEA LORIN POPA(NU POPESCU)…sunt alaturi de tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.