Pentru ca e plin de gutui la Barbuletu, Pietrari si Râul Alb va prezentam o reteta de toamna : Pulpe de pui cu gutui, la cuptor

0
123

Ingrediente:

2 pulpe de pui

1 gutuie

1 ceapă

4-5 cartofi

Sare, delikat

30 ml de ulei

Opţional: câteva picături de vin

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi ceapa, se spală gutuia şi carnea de pui.

Se dă drumul la cuptor…


Ceapa şi cartofii se taie rondele, iar gutuia feliuţe subţiri de cel
mult un centimetru. Pulpele pot fi condimentate deja cu puţin delikat.

Luăm tava, aşezăm dedesubt cartofii, deasupra ceapa, peste care aşezăm
pulpele şi gutuile. Adăugam sare şi încă puţin delikat, apoi o cană de
apă şi, opţional, câteva picături de vin.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încălzit
deja, acolo unde se lasă pentru aproximativ 40 de minute.

Se scoate tava de la cuptor, se verifică dacă s-a copt carnea, se
amestecă în tavă, se scot pulpele deasupra. Se scoate folia de aluminiu,
se gustă sosul rezultat, în caz de nevoie se mai adaugă condimente, se
bagă din nou la cuptor.

După alte 10-15 minute se scoate tava şi se dă la răcit.

Se serveşte caldă, alături de o salată de acrituri (murături sau varză
murată) şi un pahar de vin.

 

http://www.stiridb.ro/citeste-cu-pofta-pulpe-de-pui-cu-gutui-la-cuptor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here