Pentru a atesta brandul „Tuica de Râul Alb” – tuica batrana de prune

4
315

Incepand cu anul 2006, in Dambovita au fost atestate zeci de produse traditionale, cele mai multe fiind sortimente de branza si carne. Totusi, agricultorii si crescatorii de animale nu se arata foarte interesati de certificarea produselor, desi pasii de urmat nu sunt foarte dificili. “Produsul traditional este produsul obtinut din materii prime traditionale, care prezinta o compozitie traditionala sau un mod de productie si/sau de prelucrare care reflecta un procedeu tehnologic de productie si/sau de prelucrare traditional si care se distinge, in mod clar, de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii, traditionalitatea nelimitandu-se la o compozitie calitativa sau cantitativa ori la un mod de productie stabilit printr-o reglementare comunitara sau nationala ori prin standarde europene”, a afirmat inginerul Elena Alecu, purtatorul de cuvant al DADR Dambovita. “Pentru a obtine acest produs traditional, producatorul trebuie sa intocmeasca un caiet de sarcini ce contine, cel putin, urmatoarele elemente: numele produsului, descrierea metodei de productie, inclusiv a naturii si caracteristicilor materiei prime si/sau ale ingredientelor utilizate, metoda de prelucrare a produsului, cu referire la traditionalitatea acesteia, elemente care sa prezinte valoarea caracterului traditional, descrierea caracteristicilor produsului, prin indicarea principalelor sale caracteristici fizice, chimice, microbiologice si cerintele minime si procedurile de verificare si control al traditionalitatii”, a adaugat inginer Elena Florescu.

Printre cei 8 producatori damboviteni atestati pentru produse traditionale se numara o societate cu sediul in comuna Malu cu Flori, ale carei produse sunt, in special, branzeturi (pastrama de oaie, telemea de oaie, branza de burduf, urda sarata si telemea mixta). Un alt producator este firma Sc Parmen SRL, cu sediul in comuna Valeni de Dambovita, care produce tuica de pruna, rachiu de mere si rachiu de pere.

sursa :
http://www.universuldambovitean.ro/actualitate/Made-in-Dambovita–1716.html

cititi si :

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală este serviciul public deconcentrat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin care se asigura promovarea si facilitarea dezvoltarii,managementul si utilizarea resurselor agricole pentru dezvoltarea durabila a agriculturii.

4 COMENTARII

 1. Buna ziua,

  In functie de cantitate dar si de calitate pretul variaza intre 7 si 10 RON / litru.
  Sintem interesati in special de tuica produsa de-a lungul vaii Râul Alb: Barbuletu, Pietrari, Râul Alb….

  Tuica este destinata in exculsivitate exportului, piatele nordice : Danemarca, Norvegia, zona Hamburg a Germaniei.

  Pentru Suedia sint dupa cum stiti anumite dificultati in privinta comercailizarii alocoolului, acolo fiind monopol de stat.

  Cu stima,

  redactia

 2. Sterge / Modifica anunt
  Reinnoieste anunt
  Adauga la Galerie anunturi
  Printeaza pagina
  Trimite unui prieten
  Raporteaza abuz

  vand 150 litri tuica prune si 1850 litri tuica din vin, la 38 grade amandoua, facute la cazan de cupru 100 % naturala fara prostii chimicalizate in ea si indulcitori, se ia pe degustate, creaza dependenta, garanteaza colaborare sincera si sigura pe viitor.

 3. vand 150 litri tuica prune si 1850 litri tuica din vin, la 38 grade amandoua, facute la cazan de cupru 100 % naturala fara prostii chimicalizate in ea si indulcitori, se ia pe degustate, creaza dependenta, garanteaza colaborare sincera si sigura pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.