Jurnal de Dâmbovita : Până la sfârşitul anului, Dâmboviţa va deconta 700 miliarde lei vechi lei pe OG 28

0
306

Tutuianu „Vestea bună ar fi că s-au început lucrările şi la primăriile din Buciumeni şi Bărbuleţu”

Este cea mai mare sumă primită de judeţ în ultimii 25 de ani şi, dacă până în urmă cu puţin timp, primarii „adormiseră” în front, odată cu alarma conducerii CJD, s-au pus pe treabă, iar decontările pe OG 28 au săltat de la 30 de milioane lei la aproape 63 milioane ❚ Tot conducerea CJD a anunţat şi că judeţul mai are la dispoziţie alocări bugetare de aproximativ 62 milioane de euro, pentru a finaliza proiecte până în anul 2018, cu speranţa însă ca schimbările politice să nu încurce aceste „socoteli”

Muştruluiala” aplicată în repetate rânduri primarilor de preşedintele forului administrativ judeţean a dat în sfârşit roade! Şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) a anunţat zilele trecute că, dacă acum o lună şi jumătate situaţia decontărilor pe Ordonanţa 28/2013 era la un nivel catastrofal, edilii nemobilizându-se deloc să cheltuiască banii veniţi pe filieră guvernamentală cu mari sacrificii şi intervenţii, acum situaţia s-a schimbat radical, ceea ce înseamnă că edilii aveau nevoie doar de un impuls ca să reacţioneze şi să se pună serios pe treabă.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, până la momentul actual nivelul decontărilor pe Ordonanţa 28 a ajuns la peste 627 miliarde lei vechi, aceasta fiind de altfel şi cea mai mare decontare a judeţului Dâmboviţa din ultimii 25 de ani. Banii veniţi din resurse guvernamentale s-au cheltuit şi continuă să se cheltuiască pe proiecte care vizează drumuri, apă, canal, instituţii de învăţământ, sedii de primării şi unităţi sanitare. Preşedintele CJD dă asigurări că până la sfârşitul anului nivelul decontărilor pe Ordonanţa 28 vor ajunge la suma rotundă de 700 miliarde lei vechi.

„Legat de Ordonanţa 28 pe 2013, dacă în urmă cu o lună şi jumătate aveam decontate circa 30 milioane lei, astăzi vă anunţ că am decontat 62.755.931,74 lei, deci peste 627 miliarde lei vechi. Pentru comparaţie, în anul 2011 judeţul Dâmboviţa a avut 11 milioane lei, în 2012 a avut 13 milioane lei, în 2013 a avut 14 milioane lei, în 2014 a avut 60 milioane lei, iar anul acesta iată că am ajuns la aproape 63 de milioane şi vă asigur că mai decontăm până la 70 milioane lei. Practic, este cea mai mare alocare guvernamentală de resurse pentru judeţ în ultimii 25 de ani. Pe ce se duc banii?! Avem 103 obiective de investiţii în lucru, însemnând drumuri, apă, canal, sedii de primării, grădiniţe, şcoli, dispensare. Anul acesta vom mai finaliza modernizarea la Grădiniţa Nr. 2 din Bezdead, Grădiniţa din Dâmbovicioara, vom finaliza podeţe şi canalizare pârâu Căcioasa la Bucşani, construirea grădiniţei de la Căpşuna – Cobia, modernizarea drumurilor locale la Cobia şi vom finaliza şi decontările pentru Primăria de la Comişani, dar şi lucrările pe drumurile locale de la Corneşti şi o parte din lucrările pe drumurile comunale din Ciocăneşti. Vestea bună ar fi că s-au început lucrările şi la primăriile din Buciumeni şi Bărbuleţu, nu avem încă niciun fel de lucrare executată la Liceul Tehnologic Udrea Băleanu din Băleni, din cauza modului în care administraţia locală înţelege Legea achiziţiilor publice”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Şeful CJD a mai anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Dâmboviţa are la dispoziţie alocări bugetare de aproximativ 62 milioane de euro pentru a finaliza proiecte antamate deja până în anul 2018. Adrian Ţuţuianu speră doar ca schimbările politice să nu dea lucrurile peste cap şi să creeze probleme în derularea proiectelor de dezvoltare.

http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–dambovita-va-deconta-700-miliarde-lei-vechi-lei-pe-og-28,33979.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.