Oamenii de la Bărbuleţu au nevoie de fapte şi nu vorbe .Livezile de meri de la Bărbuleţu calamitate de grindina căzută, o prioritate pe agenda senatorului Leonardo Badea

0
241


Săptămâna trecută,s-a rupt cerul în comuna dâmboviţeană Bărbuleţu. 150 de hectare de  livezile de meri au fost distruse de grindină cât oul de porumbel.

Timp de o jumătate de oră a durat furia naturii însă localnicii din Bărbuleţu au spus că nu mai scapă cu viaţă, după ce au fost loviţi de grindină, de mărimea unui ou de porumbel. Livezile de meri au fost calamitate de grindina căzută, iar cinci kilometri de drumuri comunale au fost afectaţi de ploaie. Autorităţile locale din Bărbuleţu la acel moment ne-au declarat  că sunt depăşite de situaţie şi vor încerca să ceară ajutor autorităţilor judeţene. Producția de mere anul acesta a fost compromisă 100%. În numai 30 de minute, grindina a distrus livezile de pomi fructiferi, grădinile cu legume, ba chiar și fânețele. Oamenii au investit bani foarte mulţi în plantațiile de meri și acum le văd pe toate puse la pământ.Proprietarii livezilor se tem că din cauza grindinei, nici anul următor pomii nu vor avea fructe.

Oamenii de la Bărbuleţu au nevoie de fapte şi nu vorbe .Livezile de

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.