O idee. Drumul florilor de soc – din pădurile româneşti, pe mesele japonezilor

0
217


Socii contribuie din plin la frumuseţea peisajului în multe dintre satele româneşti, dar pot reprezenta şi o importantă sursă de venit pentru locuitorii săraci ai acestor aşezări. În fiecare an, la sfârşit de mai şi început de iunie, numeroşi locuitori din Saschiz şi comunele învecinate aşteaptă înflorirea socilor, deoarece pot vinde aceste flori unui procesator din localitate, arată un reportaj realizat de AFP şi preluat de france24.com. Acest procesator produce socata, o băutură răcoritoare non-alcoolică, pe care o exportă în vestul Europei, dar şi pe alte continente.

În perioada de înflorire, numeroşi localnici din Saschiz pleacă dis-de-dimineaţă, cu coşurile în mâini, la cules de flori de soc. Recolta lor zilnică este predată unei mici firme, Transilvania Food Company (TFC), care produce băuturi, gemuri şi condimente.


"Anul trecut, am avut 27 de tone de flori de soc", spune managerul firmei, Jim Turnbull. Cum florile se ofilesc rapid, TFC le foloseşte imediat pentru a face suc. Acest suc este procesat de o companie numită Bottlegreen, care produce băuturi răcoritoare acidulate, pe care le vinde în Marea Britanie, Australia, Canada, Hong Kong şi Japonia.

—> http://bit.ly/11M509Y

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.