O dorinţă a mea mai veche este să scriu o carte despre cătunul în care locuiesc eu la ţară, la Râul Alb

0
249

Vasile Neagu de la Râu Alb, frezorul care are o colecţie de articole sportive

„O dorinţă a mea mai veche este să scriu o carte despre cătunul în care locuiesc eu la ţară, la Râul Alb. Deja am publicat şi câteva poezii în mai multe cărţi dedicat lui Eminescu. Am început să scriu la carte, e cam pe jumătate gata. E mai greu cu scrisul că nu e timp. Eu ţin extrem de mult la comuna mea natală. Am întocmit şi harta localităţii”.

Are o colecţie de peste 80 de albume cu cele mai importante momente sportive din perioada 1928 – 2010. Timp de 30 de ani a fost corespondentul fidel al ziarelor de sport şi nu numai: Cotidianul, Scânteia, Dâmboviţa, România Liberă, Fotbal Plus, Sportul, Munca sau Glasul Cetăţii. Cu toate astea, Vasile Neagu este frezor de meserie şi chiar a obţinut locul trei la un concurs numit „Freza de Aur”.

Nea Vasile a început să adune articole sportive dintr-o întâmplare. „Am văzut într-o revista a Ministerului de Interne, „Pentru Patrie”, o fotografie cu Dinamo. Mi-a plăcut fotografia, am decupat-o şi ca să o păstrez în condiţii cât mai bune, am lipit-o într-un album. După aceea am încept să lipesc tot ce îmi cădea în mână în materie de sport. Aşa am început să-mi fac albumele cu tot felul de articole decupate, stiri din sport, clasamente şi fotografii. Am peste 80 de albume. Am informaţii despre toate diviziile şi campionatele din ţară, jocurile de la campionatele mondiale şi europene. Le-am plantat în albume în ordinea în care au apărut ele” spune colecţioanrul de articole.

Profil:

Nume: Vasile Neagu

Născut la 6 noiembrie 1954

Localitatea: Râul Alb, Dâmboviţa

Studii: Şcoala Profesională „Aro Câmpulung”, Şcoala Populară de Arte – secţia pictură

Familie: căsătorit, doi copii, Cosmin (30 de ani) şi Mirela (20 de ani)

….Târgovişte. Vasile Neagu, frezorul care are o colecţie de articole sportive

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.