Merele – fructele longevității

0
268

Este o adevărată plăcere să pregătești ceva din mere, ele îmbogățesc preparatul cu o aromă deosebită și îi conferă un gust acrișor. Plus la toate astea merele sunt foarte benefice pentru sănătatea noastră, un vechi proverb spune „Un măr pe zi ține medicul departe!”.

soiuri de mere

Excursie în istorie

Nici un alt fruct nu este învăluit de atîtea legende și mituri: i se mai spune și mărul raiului, fructul interzis, merele Hesperidelor, după care Hercule a mers la capătul lumii și celebrul măr al discordiei, care a provocat războiul troian și merele longevității și mărul lui Newton și multe alte mere. Baștina acestor banale și în același timp uimitoare fructe este Asia Mică. Ele au fost răspîndite în Eurasia în timpul marei migrație a popoarelor – emigranții cărau cu ei o mare rezervă de mere și lăsau în urma lor un șirag de cotoare și , prin urmare, semințe de măr. Pînă în ziua de astăzi, pe marginile celor mai vechi drumuri din Caucaz, Europa de Est și de Sud sunt livezi de mere – o moștenire din străbuni.

Beneficiile merelor

Beneficiul merelor se evidențiază prin proprietățile lor dietetice. Ele conțin o mare cantitate de vitamine și minerale. Inclusiv vitamina C, B1, B2, P, E, mangan și potasiu. Merele sunt și o sursă naturală de fier care se asimilează ușor în organismul uman. La toate astea se adaugă faptul că pulpa merelor conține o mulțime de fibre, de aceea ea se digeră destul de greu și creează o stare de sațietate îndelungată. Merele normalizează funcționarea tractului gastrointestinal, al ficatului și rinichilor. În plus, pectina conținută în mere, îmbunătățește tenul și poate prelungi destul de semnificativ tinerețea și prospețimea pielii, nu degeaba i se spune fructul longevității.

Mărul – fructul universal!

Mărul pentru bucătari – este produsul ideal, pentru că poate fi fiert, opărit, prăjit, copt, marinat, sărat, uscat, gelifiat, umplut, înghețat, conservat în diferite forme imaginabile și inimaginabile. Din mere se pot pregăti o gamă foarte largă de preparate. Putem pregăti cu ușurință o masă completă, de la salată și supă pînă la felul principal și desert, există zeci de opțiuni. Ele se asociază bine cu carnea de vită, de porc, de pasăre, cu vînat și fructe de mare. Ele pot fi condimentate și garnisite cu smîntînă, zahăr, scorțișoară, vanilie, sare, usturoi, piper, unt, și pentru a spori gustul lor intens – cu cidru și calvados. Nu veți găsi în lumea întreagă o bucătărie națională în rețetele cărora să nu fie prezente merele. Este necesar să se ia în considerare un singur lucru: soiul. Pentru că, după cum știți, există mere acre, dulci, dulci-acrișoare, moi și crocante, de vară, toamnă și iarnă.

mai mult la :  http://prostovkusno.md/ro/stil-de-viata/colecia/merelefructele-longevitatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.