Mai multi fermieri de la Barbuletu si Râul Alb s-au inghesuit astazi la Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura Dambovita

0
232


Zeci de fermieri s-au inghesuit astazi la Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura Dambovita sa depuna cereri pentru ajutorul specific acordat producatorilor de lapte din zone defavorizate, printre care si Barbuletu si Râu Alb, maine fiind termenul maxim de depunere a acestor cereri. Asteptarea fermierilor veniti sa depuna cereri nu a fost lipsita de incidente, acestia imbrancindu-se in incercarea lor de a ajunge cat mai in fata, chiar daca erau programati pentru anumite ore.

Fermierii au venit inca de dimineata sa prinda un loc mai in fata, chiar daca unii dintre ei nu stiau ca zona din care provin nu este inclusa pe lista zonelor defavorizate si, ca atare, nu pot beneficia de sprijinul financiar. Peste 170 de fermieri au depus pana acum cereri pentru ajutorul specific acordat producatorilor de lapte din zone defavorizate, mult mai multi decat in cele doua sesiuni care au mai avut loc, din cauza faptului ca nu mai e nevoie ca acestia sa se autorizeze pentru a solicita acest sprijin. Sprijinul financiar va fi de maxim 250 de euro pe cap de animal, in limita plafonului stabilit, si, pentru ca numarul fermierilor care vor beneficia de acest ajutor va fi unul mai mare, este posibil ca sesiunea de depunere a cererilor sa se prelungeasca pana la mijlocul lunii februarie.

Zonele montane defavorizate din judetul nostru sunt: Barbuletu, Bezdead, Buciumeni, Iedera, Moroieni, Pietrosita, Pucheni, Rau Alb, Runcu, Valea Lunga, Varfuri, Valeni Dambovita, Visinesti., iar zonele defavorizate de conditii naturale specifice Aninoasa, Doicesti, Glodeni, Ocnita. 

sursa :
INGHESUIALA MARE LA APIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.