La Bărbulețu, Râu Alb, Pietrari Oamenii şi-au achiziţionat maşini şi utilaje prin proiecte cu fonduri europene

0
269


Accesarea fondurilor europene este o temă de actualitate, mai ales în contextul în care acestea vor fi acordate până în 2013, iar gradul de absorbţie este unul foarte mic la nivel naţional. Dâmboviţa este, însă, unul dintre judeţele care stau ceva mai bine din acest punct de vedere, regiunea Sud Muntenia, din care acesta face parte ocupând, la începutul acestui an, într-un top realizat pe baza informaţiilor Sistemul Unic de Management al Informaţiei (SMIS), locul II la absorbția fondurilor UE. Am ales să stăm de vorbă pe această temă, cu vicepreşedintele Agrostar, Florin Istrate, care coordonează şi Centrul pentru întreprinzătorii din mediul rural Agrostar Târgovişte care, în doar 2 ani şi jumătate de la înfiinţare, a reuşit să ofere sprijin pentru sute de dâmboviâeni interesâi să acceseze fonduri europene.

Ş
i-au atins fondurile europene pentru agricultură scopul în judeţul nostru?

 În localităţile în care sunt beneficiari de proiecte pe fonduri europene se cunosc schimbări majore. Oamenii şi-au achiziţionat maşini şi utilaje, au înfiinţat plantaţii pomicole şi-au dezvoltat activitatea în legumicultură. Astfel de exemple sunt Bărbulețu, Râu Alb, Pietrari, Văleni Dâmbovița.

articol complet la :

Vicepreşedintele Agrostar, despre impactul fondurilor europene în Dâmboviţa: „În localităţile în care sunt beneficiari de proiecte pe fonduri europene, se cunosc schimbări majore”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.