La Barbuletu, alegeri cu parfum de tuica (arhiva 2005)

1
302

Comuna Barbuletu din judetul Dambovita: 3.000 de suflete, din care vreo 1900 de votanti. Fostul primar s-a ales din nou primar, dar in alta comuna, asa ca duminica va fi votare la Barbuletu. Pe

Comuna Barbuletu din judetul Dambovita: 3.000 de suflete, din care vreo 1900 de votanti. Fostul primar s-a ales din nou primar, dar in alta comuna, asa ca duminica va fi votare la Barbuletu. Pe oamenii de aici i-a cam lovit Dumnezeu: ploi cu ghiotura, alunecari de teren, stalpi de curent cazuti. Merg acum doar in cizme de cauciuc, aflate la mare pret in comuna. Au mai ramas in Barbuletu doar cei prea tineri si cei prea batrani. Care mai era in putere si-a gasit de lucru prin tara si pe afara, ca erau pietrari vestiti. Dar tot saraca e comuna. De la Prefectura din Targoviste ni s-a spus ca sportul favorit in zona e… si persoana a clatinat de cateva ori degetul mare in dreptul gurii. Normal, doar suntem in patria prunelor si a merelor. Candideaza cinci barbuleteni, dar toti stiu ca doar doi au sanse, "ala de la PSD si alalaltu de la Alianta". Restul, daca strang toti la un loc 50 de voturi, zic oamenii. Pe ulita mare apare unul dintre candidati si vine spre noi. "Aveti noroc", zic unii, "L-ati nimerit pe al mai prost". Omul e suparat fleasca: "Nu mai scapam de Mafie!". "Pai, a ajuns Mafia si la Barbuletu?". Se uita ca la nepriceputi: "Pai, da’ cum, ia uite: io i-am pus pe lista la judecatorie pe Tudorica si pe Luminita, si acu’ aici apare altii!". "al mai prost" zice ca nu poate promite nimic oamenilor, dar i-a dat partidul o lista cu ce sa zica: pietruirea strazilor, infratirea cu Europa toata, incurajarea folclorului. Tare program, merita votat. Dar cu un buget asa rahitic, cine ar putea face treaba? Un candidat s-a despartit si iar s-a luat cu nevasta-sa de vreo patru ori pana acum. Sambata iarasi are cununie cu ea, dar n-are bani de taxa la starea civila. Jandaru’ nu crede ca o sa aiba probleme in ziua de vot: "S-au plictisit oamenii de cate ori au mers la vot. Mai iau ei o tuica-n nas, da’ nici sa se ia la bataie nu mai au chef". La bodega, nea Florea, pe care copiii il striga nea Flocea si fug, sta cu un toi de Monopol de 35 de grade in fata si spune ca el a fost chiar si in Bulgaria, la Varna, in ’82, cu sindicatul de la Oteluri Speciale. Apoi revine la zilele noastre: "Ia mai da-i in Doamne iarta-ma pe toti astia; promit ca fac pana ii alegi, dupa care uita tot". E ziua de Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor; la biserica s-au strans mai toti batranii, plus elevii cu doua coroane de flori. Incepe slujba de pomenire. Duminica vor fi pomeniti altii, cu treburi mult mai lumesti.

…. http://www.adevarul.ro/

1 COMENTARIU

  1. aveti perfecta dreptate,multii,chiar foarte, de atata parfum de tuica nu au mai stiut in ce directie s-o apuce pentru a vota,abia acum unii si-au cam dat seama ca votul lor a fost tot atat de parfumat cu,, tuiculita.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.