Jurnal de Dâmbovita. PIETRARI: Investiţiile micilor întreprinzători aduc bani la bugetul local …Dar creează şi locuri de muncă, în special pentru cetăţenii comunei

0
239

Fondurile europene reprezintă o şansă reală de dezvoltare a unităţilor administrativ teritoriale! Acest lucru a fost înţeles şi de autorităţile locale de la Pietrari care, după ce au decis să participe la înfiinţarea unui Grup de Acţiune Locală, au trecut rapid la etapa a doua, aceea de a-i convinge pe micii întreprinzători din localitate să acceseze fonduri nerambursabile prin GAL „Valea Ialomiţei” pentru dezvoltarea de afaceri private, menite să contribuie atât la bunăstarea personală a micilor oameni de afaceri, dar mai ales la dezvoltarea localităţii.

După ce în comună s-a realizat un depozit modern de fructe pe fonduri europene, acum un alt întreprinzător curajos a reuşit să răzbată birocraţia din sistem şi să realizeze la Pietrari o fabrică de îmbinări masă lemnoasă, creând astfel locuri de muncă pentru cetăţenii din comună, dar în acelaşi timp şi o sursă importantă de venit la bugetul local.

art_151102_pietrari

Potrivit edilului de la Pietrari, Cornel Coman, atelierul de producţie elemente din lemn este finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi are o valoare totală eligibilă de 176.173 euro, din care 149.747 euro reprezintă finanţare publică prin PNDR, iar restul de bani reprezintă contribuţia privată a beneficiarului.

mai mult la :   http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–investitiile-micilor-intreprinzatori-aduc-bani-la-bugetul-local,33550.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.