Jurnal de Dâmbovita: Până în toamna acestui an, alimentare cu apă completă la Pietrari

0
309

Patru dintre satele comunei beneficiază de proiectul de alimentare cu apă, realizat deja 80% ❚ Locuitorii satului Valea, care nu a fost prins în proiect, vor beneficia de o altă investiţie şi vor fi alimentaţi din reţeaua de apă a comunei vecine, Voineşti

ANA MARIA POPESCU


În acest an, gospodăriile din patru sate ale comunei Pietrari vor fi branşate la reţeaua de alimentare cu apă! Proiectul de alimentare cu apă este în plină desfăşurare în localitate, lucrările au fost realizate până acum în proporţie de 80%, iar potrivit edilului şef al comunei, şi constructorul şi-a încasat banii pentru ceea ce a muncit până în momentul de faţă. Proiectul de alimentare cu apă care se derulează în comuna Pietrari are o valoare totală de peste 58 de miliarde lei vechi, iar primarul localităţii, Cornel Coman, speră ca investiţia să fie finalizată până în toamna acestui an, iar locuitorii din satele Pietrari, Şipotul, Alunişu şi După Deal să beneficieze de apă de calitate şi de un sistem modern de alimentare, care să corespundă tuturor standardelor europene din domeniu.

art_160127_pietrari

„La sfârşitul anului 2015, proiectul de alimentare cu apă care se derulează în comună era realizat în proporţie de 80%, iar constructorul a şi încasat 80% din bani. Eu sper ca până în toamna acestui an, până în septembrie 2016, investiţia să fie finalizată, apa să fie adusă în comuna Pietrari în mod descentralizat pentru că vrem ca şi localitatea noastră, la fel ca şi celelalte comune din judeţ care dispun de acest sistem de alimentare, să beneficieze de acest serviciu, populaţia să aibă o apă de calitate şi o apă aşa cum prevăd cerinţele Comunităţii Europene. Valoarea totală a proiectului de alimentare cu apă este de 5,8 milioane lei plus TVA”, a explicat primarul Cornel Coman.

Potrivit edilului Coman, odată cu finalizarea acestei investiţii de anvergură, Pietrari va intra în sfârşit în rândul comunelor dezvoltate pe linia alimentării cu apă, iar cele peste 750 de gospodării din cele patru sate care beneficiază de proiect vor primi apă potabilă la robinete, lucru pe care îl aşteaptă de ceva vreme.

Şi pentru că satul Valea nu este inclus în acest proiect, autorităţile locale au luat deja măsuri pentru a rezolva problema apei şi pentru locuitorii din această zonă. În Consiliul Local s-a luat deja decizia ca acest sat să fie alimentat cu apă din reţeaua de la Voineşti, iar investiţia va fi realizată cât mai curând.

„Proiectul priveşte toate cele patru sate, în afară de Valea, care va fi prins pe proiect separat, satul Valea fiind limitrof cu Voineşti.Am decis în Consiliul Local ca acest sat să fie alimentat pe sistemul de la Voineşti, deci satul va fi alimentat ulterior”, ne-a mai declarat primarul comunei Pietrari, Cornel Coman.

sursa :  http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–alimentare-cu-apa-completa-la-pietrari,35286.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.