Ionuţ Dima, cotidianul Adevarul : Telefoane de ultimă generaţie, televizoare şi mobilă, dispărute din primăria Pietrari după „schimbarea puterii“

0
233

Bunuri în valoare de aproximativ 45.000 de lei au dispărut din Primăria Pietrari, judeţul Dâmboviţa, la câteva zile după „schimbarea puterii“. Actualul primar, dar şi contabila şefă, arată cu degetul înspre fosta conducere a primăriei care, spun ei, nu a ştiut să piardă.

Cum a fost instalat primar, Gheorghe Neacşu a cerut inventarierea tuturor bunurilor din primărie şi nu mică i-a fost mirarea când angajaţii i-au spus că lipsesc bunuri de aproape 45.000 de lei. Este vorba de obiecte de mobilier, electronice şi electrocasnice, dar şi pompe, un ARO şi motocoase.
După ce s-a făcut vâlvă în toată comuna, fostul viceprimar, Sorin Ciucioiu, a apărut la primărie cu o parte dintre bunuri, mai exact ARO, o canapea, un televizor, o cafetieră şi o masă.

„Cetăţenii mă sunau şi îmi spuneau că se ridică seara bunuri din primărie cu maşinile. Oamenii din Pietrari trebuie să ştie cum s-a cheltuit banul public. Sunt alte probleme mai mari care s-ar fi putut rezolva cu banii daţi pe telefoane şi alte bunuri. Ultimele luni s-a plătit câte 4.000 de lei la telefoane. S-au găsit în primărie 60 de cartele de telefonie de care nu ştiam, deşi noi suntem 25 de angajaţi. Am găsit şi abonamente de 25 de euro pe lună. Noi nu avem bani de salarii. În martie când s-a făcut bugetul nu s-au putut aloca bani pentru salariile din lunile de iarnă”, mai spune edilul.

Pe lista obiectelor care lipsesc se mai regăsesc şi telefoane de ultimul răgnet, în valoare de 4.500 lei bucata sau televizoare. Toate acestea, spune contabila şefă, sunt demonstrate cu acte şi facturi.
„S-au constat lipsuri mari, iar lista am adus-o şi la cunoştinţa fostului primar Cornel Coman. A recunoscut aceste obiecte. Unele chiar au şi fost aduse. Obiectele sunt achiziţionate pe bază de factură şi au fost înregistrate în contabilitate. Cele care nu au fost aduse, a spus fostul primar, nu le mai aduce pentru că vrea să le plătească. A recunoscut că sunt la dumnealui”, ne-a spus contabila şefă, Neguţ Camelia.
Obiectele restituite reprezintă cam 25% din valoarea bunurilor dispărute. La Primăria Pietrari va avea loc un audit care ar putea stabili cu exactitate cine sunt responsabilii pentru situaţia creată şi de unde va fi recuperată paguba.
Fostul edil, Coman Petre, crede că administraţia este o pălărie prea mare pentru cel cu care a lucrat ani de zile şi care acum i-a luat locul, însă, în acelaşi timp recunoaşte că e posibil ca atunci când şi-a strâns lucrurile să fi luat şi alte obiecte care nu i-au aparţinut.
„Toate lucrurile astea sunt născociri scoase de aceşti oameni care îşi dovedesc incapacitatea de a gestiona treburile comunei. Niciodată nici eu şi nici fostul viceprimar nu am fost chemaţi la discuţii pentru a lămuri toate aspectele. În momentul în care am plecat din biroul meu, în care am avut foarte multe lucruri de suflet şi care era bine dotat, am luat o parte dintre ele şi poate am luat, din greşeală, anumite lucruri care erau cumpărate din banii primăriei. Când s-a dovedit cu factură aceste aspecte, am returnat bunurile. Dacă se dovedeşte că mai există un obiect pe care l-am luat din greşeală, o să îl returnez pentru că nu am ştiut, efectiv”, a declarat Coman Petre, fostul primar al comunei Pietrari.
Actualul primar este hotărât ca în urma rezultatului auditului să ceară anchetarea cazului şi de către autorităţile competente.

mai mult la :  m.adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.