Ioana, comuna Barbuletu: OBICEIURI DE NUNTA IN JUDETUL DAMBOVITA

0
292

Nunta fara brad nu exista! Ginerele si prietenii lui trebuie sa se ingrijeasca de asta. Cu o zi inainte de nunta, „se bate” brad la poarta nasilor, a miresei si la ginere acasa sau acolo unde are loc ultima petrecere de burlac a mirelui.

Dimineata, prietenii il barbieresc pe ginerica in prezenta lautarilor, care rup instrumentele cu muzica lor, anuntand astfel mare chef. Dupa acest ritual, mirele pleaca cu alaiul la nasi, apoi cu totii merg la mireasa acasa.

Nasa o aranjeaza pe fina la par, in timp ce-i canta „I-ati mireasa ziua buna”. In curtea casei si in afara, lumea joaca, fiidca lautarii au venit cu chef si toata lumea trebuie sa se bucure.

Inainte de plecarea spre biserica, nasa o aseaza pe mireasa pe un scaun si ii rupe turta deasupra capului in patru bucati. Apoi arunca aceste bucati in patru directii. Cine prinde o bucata se zice ca urmeaza curand la maritat. In strada se inginge hora miresei, apoi alaiul pleaca la biserica pentru ceremonia religioasa.

Ioana, comuna Barbuletu

sursa :

….OBICEIURI DE NUNTA IN JUDETUL DAMBOVITA » Ziarul de la ţară

Apoi arunca aceste bucati in patru directii. Cine prinde o bucata se zice ca urmeaza curand la maritat. In strada se inginge hora miresei, apoi alaiul pleaca la biserica pentru ceremonia religioasa. Ioana, comuna Barbuletu
http://ziaruldelatara.ro/


Mai multe videoclipuri de la aceeasi nunta din Oct 2010.
Uram tinerei familii "Casa de piatra !"

Miniature
Nunta Barbulet 1/2010

Miniature

Nunta Barbulet Dambovita 12/2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.