In 2010 Prefectura Dâmboviţa a atacat în contencios decizia primariei Pietrari de acordare a sporului de dificultate

0
237

N.R: De asta se mai aude ceva , Curtea de Conturi a gasit nereguli la Primaria din Pietrari. E dificil rau sa lucrezi la primarie in Pietrari. Si periculos pe deasupra !

Prefectura Dâmboviţa a atacat deciziile a 30 de primării de acordare a sporului de dificultate

Prefectura Dâmboviţa a atacat, în contencios administrativ, dispoziţiile a 30 de primari privind acordarea, pe o perioadă de un an, a sporului de dificultate în cuantum de 50% din salariul de încadrare, persoanelor care ocupă funcţii de demnitate alese şi numite din administraţia publică locală şi salariaţilor implicaţi în mod direct în soluţionarea legilor proprietăţii.
”Consilierii juridici ai prefecturii au apreciat că respectivele acte actele administrative sunt vădit nelegale şi au solicitat anularea lor, motivând faptul că acest spor a fost acordat de legiuitor în intervalul 6 iulie 2006 – 6 iulie 2007, odată cu intrarea în vigoare a Legii 263/2006, pentru salariaţi şi în anul 2007 pentru primari şi viceprimari (conform OUG nr. 136/22.12.2006), având în vederevolumul mare de activitate rezultat în urma aplicării prevederilor Legii 247/2005, situaţie care însă nu se mai justifică în prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Ionescu.

Reprezentanţii prefecturii susţin de asemenea că potrivit Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, acordarea unor astfel de sporuri excede cadrului legal. ”În ceea ce îi priveşte pe primari şi viceprimari, aceştia nu pot primi decât indemnizaţia stabilită de lege”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Ionescu. Dispoziţiile au fost emise de primarii următoarelor localităţi Găeşti, Aninoasa, Bezdead, Bilciureşti, Braniştea, Bucşani, Costeşti Vale, Crevedia, Cornăţelu, Dragomireşti, Finta, Gura Şuţii, Iedera, I.L. Caragiale, Malu cu Flori, Măneşti, Mătăsaru, Morteni, Moţăeni,

Pietrari,

Poiana, Pucheni, Tătărani, Râu Alb, Văcăreşti, Vârfuri, Văleni Dâmboviţa, Vişineşti, Voineşti şi Vulcana Pandele. Până la soluţionarea cauzelor de către instanţă actele atacate sunt suspendate de drept. AGERPRES

Data publicarii: Marti, 15 Iunie 2010

sursa :
http://www.administratie.ro/articol.php?id=31773&indentifica=pietrari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.