Hotărâri ale Consiliului Local Pietrari, la un pas de instanţă

0
276

Liberalii dâmboviţeni au pus deja în practică ameninţările din ultimele luni împotriva foştilor colegi care au renunţat la partid în baza Ordonanţei 55 ❚ Astfel, la Pietrari, doi consilieri PSD, foşti PNL, au rămas fără funcţie, după ce în şedinţa Consiliului Local s-a aprobat, la solicitarea liberalilor, încetarea mandatelor acestora ❚ Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, anunţă că a sesizat Instituţia Prefectului pe acest caz şi îi informează pe liberali că aceste acţiuni sunt nelegale, întrucât deciziile Curţii Constituţionale nu produc efecte retroactiv

MG_9475

„La Pietrari, ca urmare a iniţiativei primarului PNL al localităţii, Consiliul Local a decis încetarea mandatelor a doi consilieri, Neacşu Gheorghe şi Eftimie Ion. Încetarea mandatelor este nelegală. Am sesizat Prefectura Dâmboviţa şi am înţeles că va ataca în instanţă pentru nelegalitatea hotărârilor adoptate de Consiliul Local Pietrari. Fac un apel la Partidul Naţional Liberal să înceteze cu asemenea proiecte de hotărâri, pentru că ştim cu toţii că deciziile Curţii Constituţionale produc efecte pentru viitor, ele nu au efect retroactiv. Acţiuni de tipul acesta nu fac decât să genereze stări de tensiune în Consiliile locale şi să împiedice buna şi normala desfăşurare a administraţiei publice”, a precizat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Au apărut primele „victime” ale acţiunilor liberale de „pedepsire” a aleşilor locali care au uzat de Ordonanţa 55, ce le-a permis trecerea de la o formaţiune politică la alta, fără ca mandatul lor să aibă de suferit în vreun fel. Liberalii dâmboviţeni, şi nu numai, au tot ameninţat în ultimele luni că nu-i vor lăsa nepedepsiţi pe cei care au renunţat la partid şi au ales altă formaţiune şi, implicit altă doctrină politică.

„Ameninţarea” a prins contur la Pietrari, unde doi consilieri PSD, foşti PNL, au rămas fără funcţie, după ce în şedinţa Consiliului Local s-a aprobat, la solicitarea Partidului Naţional Liberal, încetarea mandatelor acestora.

„Încetarea mandatelor este nelegală”

sursa si articol complet la :  http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–hotarari-ale-consiliului-local-pietrari-la-un-pas-de-instanta,29513.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.