Hai ca sîntem faimosi! Scoala din Pietrari a ajuns la Realitatea TV

1
264

Toamna prinde pe picior greşit mii de şcoli din sudul ţării. Nepăsarea autorităţilor păstrează neschimbată înfăţişarea unităţilor de învăţământ, iar elevii merg la cursuri în săli de clasă neigienizate, cu WC-uri insalubre. În condiţii de lucru greu de imaginat şi fără motivaţie financiară, mulţi profesori se feresc să predea în şcolile din satele care nu ştiu ce e apa curentă sau canalizarea. Iar la catedră se aşează dascăli necalificaţi profesional, care n-au citit o carte.

Au o şcoala nouă, dar vor învăţa tot în două schimburi, în vechea clădire! 250 elevi din localitatea dâmboviţeană Pietrari revin la cursuri în clădirea ponosită pentru că primăria s-a înecat ca ţiganul la mal. Nu sunt bani pentru centrala termică şi pentru amenajarea curţii interioare a noii şcoli, chiar dacă întreaga construcţie s-a făcut cu fonduri europene.

"Vom învăţa în două schimburi şi este problemă pentru al doilea schimb, pentru gimnaziu când orele se termină la 6. pe vreme de iarnă. Deşi avem maşină transport şcolar, asta nu asigură decât transportul elevilor care vin de la unităţile comasate.", spune ELENA TĂNASE – dir. Scoala Generala Pietrari.

Constructorul spune că şi-a încheiat treaba. De restul, să se ocupe autorităţile locale, care au de achitat trei miliarde de lei dintre cele 23 de miliarde, cât a costat întreaga școală.

VREAU O ŞCOALĂ CA AFARĂ: Şcoli cu probleme din sudul ţării

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg cum si de unde s-au gasit bani pentru ditamai hardughia de primarie,cladire care a costat cat…doua sau chiar trei scoli, si nu se gasesc bani necesari pentru terminarea lucrarilor de constructie macar a uneia,a unei scoli zic.Trebuia sa se tina cont, in primul rand ,de faptul ca elevii nu au scoala,nu au unde sa invete si dupa aceea administratia locala sa treaca la constructia unui sediu al primariei,unul mult mai mic,fara etaj,fara spatii de sedinte,conferinte si alte activitati printre care si …revelioane,iar in interior cativa angajati ,nu ca acum o gramda de functionari care-si frec fundurile pe scaune(ce mai scaune) si se invart in jurul hartiilor.La o comuna atat de mica cu o populatie cu putin peste doua mii cetateni mi se pare un numar foarte mare de trebadusi prin primarie.Mai mult de atat ,nu este corect ca suma de bani rezultata din impozite ,taxe si alte dari catre administratie sa fie dirijata in directia salarii .Cu respectiva suma de bani se putea acoperi valoarea unei centrale termice pentru scoala.Mi-aduc aminte ca era o singura primarie pe V.R.Alb,sediul fiind la Gura Barbuletului,sediul mic dealtfel, si avea putini functionari,daca erau 10-12.Acum valea raului are trei administratii locale ,fiecare primarie are angajati cat…cuprinde,iar din acest motiv as fi de parere sa se revina la vechea schema ,adica o primarie pentru cele trei comune ,cu sediul acolo unde a fost,adica la Gura Barbuletului.Sediul actual al primariei Pietrari poate fi folosit ca gradinita,scoala etc…. In felul acesta s-ar economisi o suma foarte mare de bani din :salarii, intretinere etc,bani care se pot folosi in alte scopuri pentru interesul cetatenilor cum ar fi:drumul catre Deal,asfalt pe Stramba,retea de apa potabila etc,este adevarat ca nu se pot face toate aceste lucrari cu suma respectiva ,dar ar fi totusi un mic capital cu care s-ar face ceva.O alta problema ar fi cea legata de autofinantare si sa nu se(mai) tina gura cascata numai dupa …fonduri europene.Apropo,daca nu veneau acele fonduri europene , se mai construia ceva in …Pietrari si prin alte …..comune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.